GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
5 Eylül 2023 Salı 22:26

Katmerciler'den o haberlere yalanlama!

Araç üstü ekipman üretiminde dünya otomotiv devlerinin üst yapı sağlayıcısı ve çözüm ortağı olan Katmerciler, bazı internet haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında yayınlanan haberleri yalanladı.

Orbay Katmerci isimli vatandaşın hayatını kaybetmesi üzerine bazı internet haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında Katmerciler Araç Üstü Ekipman şirkenin veliahtı olduğunun iddia edilmesi üzerine şirketten açıklama geldi. Yapılan haberleri yalanlayan şirket yaptığı yazılı açıklamada, "Orbay Katmerci ve yöneticisi olduğu belirtilen holding ile ailemiz arasında soyadı benzerliği dışında kurumsal, ticari, kişisel ve ailevi hiçbir ilişkimiz ve tanışıklığımız bulunmamaktadır. Söz konusu haberlerin tamamı yanlış ve yanıltıcıdır" ifadeleri kullanıldı. 

Katmerciler AŞ'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Orbay Katmerci ile Katmerciler araç üstü ekipman şirketimiz ve ailemiz arasında hiçbir bağ yoktur

Bazı internet haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında yayınlanan ve intihar ettiği belirtilen Orbay Katmerci isimli şahısla şirketimiz arasında bağlantı kurulan yanlış ve yanıltıcı haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamayı yapma zarureti doğmuştur: 

“Katmerci ailesinin veliahtının denizde cesedi bulundu”, “Veliaht denizde ölü bulundu” ve benzeri başlıklarla verilen haberlerde adı geçen Orbay Katmerci, hakim hissedarı durumunda olduğumuz Katmerciler Araç Üstü Ekipman şirketinin yöneticisi ve Katmerci ailemizin bir üyesi olarak gösterilmiştir. 

Orbay Katmerci ve yöneticisi olduğu belirtilen holding ile ailemiz arasında soyadı benzerliği dışında kurumsal, ticari, kişisel ve ailevi hiçbir ilişkimiz ve tanışıklığımız bulunmamaktadır. Söz konusu haberlerin tamamı yanlış ve yanıltıcıdır.

2010 yılından bu yana halka açık olup BİST’te işlem gören bir şirket olarak kamuoyunu ve yatırımcılarımızı bilgilendirmeyi kurumsal sorumluluk olarak görüyor, basınımızı hassas ve özenli olmaya davet ediyor, haberi yanlış veren tüm medya organlarından gerekli düzeltmelerin acilen yapılmasını beklediğimizi önemle duyuruyoruz. 

Saygılarımızla