GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Nisan 2022 Cumartesi 08:38

Katı atık tesisine giden Menderesli muhtar konuştu: Kandırıldık!

Menderes'e yapılması planlanan katı atık tesisine karşı çıkan muhtarlardan olan ve Bergama Entegre Katı Atık Tesisleri'nin açılışına götürülen Menderesli muhtarlardan Tezcan Akınsu, "Bizi önce Çanakkale gezisine götürdüler. 10 gün sonra Bergama'da tarihi yerleri gezeceğiz diye davet ettiler. Bergama'ya gittiğimizde, gelmişken çöp tesisini de görelim dediler. Kandırıldık" dedi

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bergama'da devreye aldığı Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi'nin açılışına götürülen Menderesli muhtarlardan Tekeli Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Tezcan Akınsu, o ziyaretten bir hafta sonra, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "kandırıldık" dedi. Paylaşımında, "Değerli halkımız, bu konuda Büyükşehir Belediyesi'ni kınıyorum. Bergama tarihi gezisine götürmek amacıyla götürüp, tesis bahanesi kurbanı olduk ve de gördük ki, kokudan geçilmiyor. Biz Menderes çöp tesisine karşıyız" ifadelerine yer veren Muhtar Tezcan Akınsu, Ege'de Son Söz'e konuştu.

AKINSU: KATI ATIK TESİSİNDEN HİÇ SÖZ EDİLMEDİ
Menderes'in Gölova-Çakaltepe mevkiine yapımı planlanan Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi'ne karşı çıkan muhtarların da aralarında bulunduğu bir grup muhtar, Bergama'daki tesisin açılış törenine götürülmüştü. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, CHP İlçe Başkanı Ahmet İşler ve çok sayıda muhtarla birlikte kafilede yer alan Tekeli Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Tezcan Akınsu, "Bergama'daki tarihi eserleri gezdirme amaçlı bizi davet ettiler. Katı Atık tesisi hesapta yoktu" açıklamasında bulundu. Akınsu, şunları söyledi:

"Ben bir kere o tesisin Gölova-Çakaltepe mevkisine yapılmasına karşıyım. Madem tesis son teknoloji, madem hiç dışarıya koku vermiyor, çevreye hiçbir zararı yok; o zaman Menderes'in içine yapsınlar. Neden verimli topraklarımız üzerinde yapmak istiyorlar? Biz bu tesise karşı değiliz. Verimli topraklarımıza yapılmasına karşıyız, gitsinler uygun bir yere yapsınlar. Bizi o geziye Büyükşehir Belediyesi Menderes Yerel Hizmetler Şube Müdürü Şakir Duman davet etti. Daha önce dediğim gibi bizi Çanakkale gezisine götürdüler. Bir süre sonra Bergama gezisine davet ettiler, tarihi yerleri gezeceğiz, diye. Bergama'ya gittik, gelmişken, katı atık tesisini görelim dediler. Açılıştan sonra tarihi yerleri gezdik. Oyuna getirildik. Davette bize çöp tesisinden hiç bahsetmediler. Eğer çöp tesisinden bahsetselerdi, ben o geziye gitmezdim. Ben, o tesisi istemiyorum diye imza atan muhtarlardan biriyim. Geçen sene Ankara gezisi düzenlendi, Ankara'daki çöp tesisini göstermek amacıyla. Ben o geziye katılmadım. Çöpün iyisi kötüsü mü olur? Çöp, çöptür. Yapılması düşünülen tesis, benim mahalleme 7-8 kilometre uzaklıkta. Tarım arazilerimizi olumsuz etkileyecek bir tesis. Bergama'daki tesiste koku vardı. Ben size bir şey söyleyeyim, bizim Tekeli'de İTOB Organize Sanayi Bölgesi var. Burada arıtma da var. Arıtma olduğu halde çok ağır bir koku var. Tekeli köyü, o kokudan ağlıyor. Arıtmanın olduğu yerde kokunun olmaması lazım değil mi? Tekeli halkı, kapıyı pencereyi açamıyor. Yalan söylüyorsam, tuttuğum oruç kabul olmasın."

DUMAN, AKINSU'NUN PAYLAŞIMINA CEVAP VERDİ
Muhtar Tezcan Akınsu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın altına, Büyükşehir Belediyesi Menderes Yerel Hizmetler Şube Müdürü Şakir Duman'ın yorum yazdığı görüldü. Duman, yorumunda, "O haberin Büyükşehir'le bir alakası yok, gazetedir yazar. Bergama'ya giden muhtarlara kimse ikna çalışması yapmadı. Bu geziye gelen muhtarlardan kimse çöp tesisine evet demeleri yönünde baskı yapılmadı. Büyükşehir belediyesi Bergama'daki katı atık bertaraf tesisinin açılışı ve akabinde Bergama'da tarihi yerlerde gezi vaadiyle muhtarlarımızı davet etti. Gelen muhtar arkadaşlarımıza eksik veya yalan bilgi verilmedi, herkes hür iradesiyle her şeyi bilerek bu geziye katıldı. 30 kişi katıldı. Kimseyi kandırmadı Büyükşehir belediyesi" ifadelerine yer verdi.