GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Şubat 2018 Cuma 19:34

Kasırga'da karar: İzmir'in eski belediye başkan yardımcısına beraat!

Antalya merkezli kasırga operasyonu sonrada tutuklanan ve 11 ay cezaevinde kalan Buca Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Hüsnü Kaya beraat etti. 

EGEDESONSÖZ- Haziran 2010’da Antalya merkezli başlatılıp İzmir, Ankara ve Adana'yı da kapsayan ‘Kasırga’ operasyonunda tutuklanarak cezaevine konulan Buca eski Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Kaya’nın yargılandığı dava 8 yıl sonra sonuçlandı. 11 ay boyunca cezaevinde kalan Kaya, daha sonra serbest bırakılmıştı. Ardından Buca Spor Kulüp Başkanlığı da yapan Kaya, beraat kararını sevinçle karşıladı. 

Neler yaşandı? 
Antalya, İzmir, Ankara ve Adana'daki bazı belediyelerin ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla aralarında  Buca Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Kaya, Buca-Mar Genel Müdürü Fatih Kara, Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile Kortuteli Belediye Başkanı MHP'li Hasan Gökçe'nin de bulunduğu birçok isim Kasırga adı verilen operasyon sonrasında gözaltına alınmış bazı isimler cezaevinde kalmıştı. Operasyon sonrasında belediye ihalelerine fesat karıştırıldığı ifade edilmişti.