GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
1 Haziran 2024 Cumartesi 08:47

Kasapların başkanından rahatlatan açıklama: Eşek yok ki kesilsin!

Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Federasyon Başkanı Osman Yardımcı eşek, at gibi hayvanların kesildiğine ve satışının yapıldığına dair iddialara yanıt verdi. Yardımcı, “Bu hayvanları üretmiyorlar ihtiyaç olmadığı için. Eskiden adamların eşek filosu vardı, bugün eşek arabaya döndü. Zaten eşek yok ki kesilsin” dedi.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Teknolojinin gelişmesi ve otomotiv sektörünün büyümesi sebebiyle yük hayvanı olarak kullanılan atlar ve eşekler yerini otomobillere bırakmış durumda… Türkiye’de 1991 yılında 943 bin 751 olan eşek sayısı 2023 yılında 86 bin 455’e düştü.

Zaman zaman eşek, at gibi hayvanların kesildiğine ve satışının yapıldığına dair iddialar kamuoyuna yansıyor.

HER İLDE ARABA VAR, NEDEN EŞEK AZALMASIN?
Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Federasyon Başkanı Osman Yardımcı, konuyla ilgili olarak Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu.

Yardımcı, eşeklere ve atlara şehir yaşamı sebebiyle ihtiyaç olmadığını ve üretiminin azaldığını belirterek artık piyasada eşek bulmanın mümkün olmadığını söyledi. Yardımcı, konuyla alakalı olarak, “Eşek azaldı diyorlar, her ilde araba var, neden eşek azalmasın? İstanbul’da faytonlar kaldırıldı mesela hayvana eziyet olduğu için. Bu hayvanları üretmiyorlar ihtiyaç olmadığı için. Eskiden adamların eşek filosu vardı, bugün eşek arabaya döndü. Zaten eşek yok ki kesilsin” dedi.