GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Kasım 2016 Cuma 10:38

‘Kart yenileme ücreti’nde iki ilçede iki farklı karar!

Konak Tüketici Hakem Heyeti’nin İzmirimkarta geçişte Büyükşehir tarafından talep edilen ücretin iadesi için yapılan başvuruyu haklı bulmasından bir ay sonra Çiğli Tüketici Hakem Heyeti’nden ret kararı çıktı.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşım alanında kullanılan akıllı kartların kapsamı genişletilerek gerçek anlamda bir “şehir kartına” dönüştürme kararı aldı.

Proje ile İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen otoparklar, Bisim, Teleferik, İzmir Doğal Yaşam Parkı, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı buz pisti ve akıllı tuvaletler gibi bir çok hizmet için İzmirim Kart ile ödeme yapabilmesi planlandı.

Daha farklı alanlarda da hizmet verecek kartlara geçiş için 6 TL yenileme ücreti belirlendi.

Kişiselleştirilmiş kartlar içinde farklı tarifeler ortaya koyan uygulama kentte tartışma yaratırken, bir vatandaşın şikayetini değerlendiren Konak Kaymakamlığına bağlı Tüketici Hakem Heyeti Ekim ayının son günlerinde önemli bir karara imza atmış, İstanbul’da da yaşanan kart yenileme sürecinde vatandaştan ücret alınmadığını örnek göstererek Kentkartın İzmirimkart’la ücretsiz değiştirilmesi yönünde hüküm vermişti.  

Yenileme ücreti bu kez başka bir vatandaşın şikayetiyle Çiğli Kaymakamlığına bağlı Tüketici Hakem Heyeti tarafından masaya yatırıldı.

Heyet kart değişim bedeli iadesi başvurusunu reddetti. Karar yazısındaki gerekçe bölümünde, “Sözleşme idari yargı organlarının denetimi ve tasarrufu altındadır” ifadesi dikkat çekti.

İŞTE O KARAR