GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Ağustos 2024 Pazar 12:13

Karşıyaka yangını kontrol altında!

İzmir'de devam eden yangınarla ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıklamalarda bulundu. Yumaklı, Karşıyaka'daki yangının kontrol altına alındığını belirtti.

EGEDESONSÖZ - İzmir'de devam eden yangınarla ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıklamalarda bulundu. Yumaklı, Karşıyaka'daki yangının kontrol altına alındığını belirtti.

Bakan Yumaklı'nın açıklamaları şu şekilde:

Karşıyaka Yamanlar’da şehre bakan bölümü itibariyle risk olmadığı açıklamasını yapmıştık. Yanan kısımları üst kısımda bir vadiye sıkıştırdı arkadaşlarımız. Çok şükür an itibariyle Yamanlar’da yangın kontrol altına alındı.

URLA VE ÇEŞME DE KONTROL ALTINDA
Urla ve Çeşme’de makilik bir alanda çıkan bir yangın vardı. Orman ekiplerimiz oraya müdahaleye başladılar. Yerel yönetimlerden valinin koordinasyonu ile oraya müdahale edebilecek kim varsa gidip müdahale ettiler. Yakında bir site vardı, risk altında olduğu düşüncesiyle boşaltıldı. Site de tahliye edildi, zarar gören herhangi bir ev olmadı. Can kaybı veya yaralanma yaşanmadı. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Üst taraftaki makilik ve otluk alanda yeniden bir risk oluşmaması adına çalışmalar devam edecek. İki uçak ve bir helikopterle sürmüş olacak. Burası da kontrol altında.

MENDERES'TEKİ YANGININ ENERJİSİ DÜŞTÜ
Menderes’te sarp ve yolu olmayan bir bölümde yangın devam ediyordu ancak gece boyunca arkadaşlarımız karadan müdahale ettiler. Hava araçları ile birlikte buradaki yangın belli bir alana kıstırılmıştı. Enerjisi düşürüldü. 4 uçak ve 11 helikopterle çok yoğun bir şekilde karadan müdahale devam ediyor. Enerjisi düşürüldü ve kontrol altına alınmaya en yakın yer oldu.

AYDIN'DAKİ YANGIN KISMEN KONTROL ALTINDA
Aydın Bozdoğan’da 5 uçak ve 11 helikopterle çok ciddi bir kara ekibiyle 3 gündür devam eden bir yangın. Çok ciddi bir mücadele verildi. Bayrak direğini bile yerinden sökercesine bir rüzgar vardı. Belli bir olgunluğa getirildi ve çok iyi gidiyor. Burası da kısmen kontrol altında diyebileceğimiz yangınlardan bir tanesi.

MANİSA'DAKİ ALEVLERİN ENERJİSİNDE CİDDİ DÜŞÜŞ
Manisa Gördes’te günlerdir devam eden çok uzun bir alana yayılmış bir yangın vardı. 1 uçak ve 10 helikopterle müdahale devam ediyor. Enerjisi ciddi bir şekilde düşürüldü, sadece bir noktası kaldı. Kontrol edildi bilgisi verilmeye en yakın noktalardan bir tanesi. Gün içerisinde bir güncelleme yapacağız.

UŞAK'TA TEK BİR NOKTA KALDI
Uşak Eşme’de 4 helikopter havadan müdahale ediyor. Buranın enerjisi ciddi bir şekilde düşürüldü. Burada da tek bir nokta kaldı. Arkadaşlarımız buraya yoğunlaşmış vaziyetteler.

'HİÇBİR SİYASİ AYRIM YAPMIYORUM'
1839 yılında kurulmuş OGM’nin bu devletin kadim kurumlarından bir tanesinin ormanlarla ilgili yapmış olduğu savunmanın ve çabanın burada bir kez daha altını çizmek istiyorum. 25 bin çalışanımız var. 105 helikopterimiz var. Uçaklarımız var, 14 İHA’mız var, gönüllülerimiz var. Topyekun bir mücadele veriyoruz. Şu ana kadar yeşil vatan savunmasında kamu kurum ve kuruluşlarımızın desteğiyle; yerel yönetimler, belediyeler, hiçbir siyasi ayrım yapmıyorum, yanımızda olan herkesle birlikte bir mücadele yürüttük. Türkiye’nin neresinde olursa olsun biz çıkan yangını söndürmeye odaklandık. Bunun dışında hiçbir şey konuşmadık, söylemedik, vatanımızı korumak üzere çalıştık. En önemlisi de bizlere dualarıyla destek veren milletimizdi. Bütün herkese teşekkür ediyorum.

'YANAN BÖLGELERİ YENİDEN AĞAÇLANDIRACAĞIZ'
Ormanlarımız yandı ancak yılda 500 milyonun üzerinde fidanı ve tohumu bizler toprakla buluşturuyoruz. Buraları da yeniden ağaçlandıracağız. Herkesi 11 Kasım’daki Milli Ağaçlandırma Bayramı’mızda bu hasarı hep birlikte gidermeye davet ediyorum. Bugün de olduğu o zaman da yanımızda olun.

'AÇIK ALANLARDA BİR KİBRİT BİLE ÇAKMAYIN'
Bu süreç içerisinde saat fark etmeksizin bizleri arayıp çok yakından takip edip cesaretlendiren Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bizlere destek veren Azerbaycan halkına ayrıca teşekkür ediyorum. Milli Savunma ve İçişleri Bakanlığımıza ve diğer bütün bakanlıklarımıza, AFAD’a, valiliklerimize teşekkür ediyorum. Önümüzdeki hafta Pazar gününe kadar yoğun bir hassasiyet gerekiyor hepimiz için. Kapalı alanların dışında açık alanlarda bir kibrit bile çakmayalım. 15 Eylül’e kadar hassasiyetimiz sürecek.