GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Mart 2017 Pazartesi 12:40

Karşıyaka Tramvayı'nda son dönemeç!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Karşıyaka Tramvayı’nda işlemler sona geldi. İnşaat ve altyapı çalışmaları önümüzdeki hafta bitirilecek olan projede trenler Nisan ikinci haftası çalışacak. Trenlerin bir ay süreyle ücretsiz hizmet vermesi bekleniyor.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak ve Karşıyaka’da yapımını sürdürdüğü tramvay projeleri devam ediyor. Çalışmalarına geçtiğimiz yıl başlanan Karşıyaka Tramvayı’nın Mavişehir-Alaybey arasındaki güzergahta sona gelindi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katıldığı tören ile Mavişehir-Bostanlı arasındaki mesafenin test sürüşleri tamamlanmış, raylar ve yollar hazır hale getirilmişti.



Bostanlı Vapur İskelesi ile Alaybey Tersanesi arasındaki kısım da büyük oranda tamamlandı. Günlerdir devam eden Karşıyaka Sahili ve Vapur İskelesi önündeki hummalı çalışmaların ince işlerine geçildi. Altyapı, kazı ve hafriyattan sonra direkler dikildi, elektrik hatları çekildi. Durak ve istasyonların da montajı yapılırken bir yandan çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışmaları da tamamlanma noktasına geldi.

NİSAN’A HAZIR
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri 24 saat süreyle vardiyalı sistemle çalışmalarını devam ettirirken Nisan ayının ikinci haftası gibi trenlerin çalışmaya başlayacağı, hattın aktif olarak yolcu taşımaya başlayacağı öğrenildi. Tüm çalışmalar bittiğinde Mavişehir’den hareket eden tramvay Alaybey Tersanesi’nin olduğu bölgeye kadar gelebilecek. Trenler karşılıklı seferler halinde çift yönlü çalışacak. Nisan ayı itibariyle sorunsuz bir şekilde yolcu taşıma işlemine başlayacak olan tramvayların da bir ay süreyle ücretsiz hizmet vereceği öğrenildi.