GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
22 Ağustos 2017 Salı 10:37

Karşıyaka Stadı'na yapılan itiraza kulüpten büyük tepki: 'Yeter artık, sabrımız taştı!'

Karşıyaka'da yapılacak olan yeni stadyumun imar plan değişikliğine Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi tarafından yapılan itiraza Karşıyaka Spor Kulübü'nden çok sert açıklama geldi. Konu ile ilgili bugün Ankara'da bir zirve yapılacağı belirtildi.

Karşıyaka'ya yapılacak olan yeni stadyum ile ilgili olarak önemli gelişmeler yaşanıyor. Şehir Plancıları Odası (ŞPO) İzmir Şubesi tarafından stadyum için yapılan imar planı değişikliğine itiraz etti.

KARŞIYAKA STADI'NIN İMAR PLANINA İTİRAZ ŞOKU!

Şehir Plancıları Odası'nın yaptığı itiraza Karşıyaka Spor Kulübü'nden çok sert tepki geldi.

Kulüp tarafından yapılan açıklamada şunlar söylendi:

"Yeter Artık, Sabrımız Taştı!

Şehir plancıları odasının stat inşaatımıza yapmış olduğu son dakika itirazını esef ve üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.

Karşıyakalıyım diyen herkesin artık gurur meselesi olan bu stadın her ne olursa yapılacağını ve yönetimimizin bu konuda her türlü girişimi gerçekleştireceğini tüm camiamızın bilmesini isteriz.

Konu ile ilgili son gelişmeleri görüşmek ve stat inşaatının sekteye uğramadan devam etmesini sağlamak üzere Kulüp Başkanımız Mutlu Altuğ, Varlık Kurulu üyelerimiz Seracettin Sakıpağa, Tayfun Yelkenbiçer ve Mithat Salepçioğlu bugün üst düzey yetkililer ile Ankara’da bir araya geleceklerdir.

Bu toplantının sonuçları en kısa sürede camiamız ile paylaşılacaktır."

ANKARA'DA TOPLANTI
Karşıyaka Yalı Caddesi'ne yapılacak 15 bin kişilik stadın Karşıyaka Belediyesi'nin tribün yüksekliğiyle ilgili istekleri doğrultusunda yenilenen projesi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a sunuldu. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın önderliğinde gerçekleşen ziyarete  Gençlik Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, Karşıyaka Başkanı Mutlu Altuğ, proje mimarı Bahadır Kul, Karşıyaka Varlık Kurulu üyeleri Seracettin Sakıpağa, Tayfun Yelkenbiçer, Mithat Salepçioğlu, kulübün Ankara temsilcisi Cüneyt Başak ve İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten katıldı.

Ziyarette Gençlik ve Spor Bakanı Bak'a projeyle ilgili bilgi verildi. Ziyaret sonrası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı imar planı değişikliğine İzmir Şehir Plancıları Odası'nın askı sürecinin son günlerinde itiraz ettiği stat projesi konusunda kararlılık mesajı paylaşıldı. Bakanlığın, Şehir Plancıları Odası'yla projede itiraz ettikleri noktalarla ilgili temasa geçeceği öğrenildi. İZVAK Başkanı Ali Erten, "Stat konusunda sorunlar var ama çözülecek. Konu İzmir Milletvekilimiz Hamza Dağ'ın yakın takibinde. Karşıyaka Stadı, her durumda İzmir'e yapılacak yeni statlarla eş zamanlı olarak başlayacak ve tamamlanacak" dedi. (Haber Merkezi, DHA)