GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
5 Ekim 2017 Perşembe 11:13

Karşıyaka Stadı için kritik gelişme: Ve onay geldi!

Karşıyaka Stadı ile ilgili olarak yapılan itiraz sonrası planlar reviz edilmişti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada revize edilen planların re’sen onaylandığı ve askıya çıkarıldığı bildirildi.

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ- Karşıyaka’da yapılması planlanan ve 9 Eylül günü temeli atılan stat projesi ile ilgili önemli bir adım atıldı.

Şehir Plancıları Odası’nın itirazı ile revize edilen planlar, Bakanlık tarafından re’sen onaylandı. Askıya çıkarılan planlar 1 ay boyunca değerlendirmeye ve itirazlara açık olacak. Eğer bir itiraz gelmez ise projenin önünde hiçbir engel kalmayacak.

PROJEDE NELER DEĞİŞTİ?
Yenilenen projede tribün yükseklikleri, çevredeki binalarla eşit olacak. Yükseklikten kaynaklı kapasite farkı yaşanmaması için kale arkalarındaki tribünlerin üst bölümleri koltuksuz tribün yapılacak. Bu sayede stat kapasitesi toplam 15 bin 600 kişiye çıkarılacak.

Tribün çatılarında stadın kendi enerjisini üretebilmesi için güneş panelleri konulacak. Tesiste çevre hassasiyeti ön planda tutulup görüntü kirliliği oluşturmamak adına dış cephenin katları da ağaçlarla yeşillendirilecek. Taraftarın stada giriş ve tahliyesinde risk oluşturmamak için daha önce iki yapı olarak planlanan kulüp binası ve sosyal tesis, tek bina olarak, yanındaki apartmanlar ile statla aynı yükseklikte inşa edilecek. Bu sayede yaya olarak stada girişte 7 metrelik bir yol genişliğine ulaşılacak. Projede kulübe tahsis edilecek 6500 metrekare kapalı alanın içinde müze ve gelir getirici mağazalar olacak. İtfaiye ve ambulans girişleri düzenlenecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi, ihale ve projeye yeni davalar açılmaması için titiz davranacak.