GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
22 Temmuz 2021 Perşembe 09:59

Karşıyaka Stadı için geri sayım sürüyor… Başkan Büyükkarcı'dan 'Büyükşehir' ve 'devir' değerlendirmesi

Yapım süreci yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stadı'nın inşaat çalışmalarının Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bırakılması sonrası son durumu Ege'de Sonsöz'e değerlendiren Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, "Bakanlık bu süreçte aslında devreden çıkmadı, tam aksine destek veriyor. İnşaat sürecinin Büyükşehir ve Belediye'ye bırakılması tabii ki inşaat sürecini hızlandıracaktır" dedi. Protokol sürecinin hızla devam ettiğini de belirten Büyükkarcı bayram sonrası tarafların bir araya gelerek son durumu görüşeceklerini belirtti.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'de yapımı ilk gündeme gelen stat olan ancak Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nın tamamlanması ve yaklaşık olarak 1,5 yıl hizmette olmasına rağmen aynı dönemde projelendirilen Karşıyaka Stadı bir türlü başlayamamıştı.

Yapımı yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stadı ile ilgili geçtiğimiz günlerde kesin karar verilmişti. Gençlik ve Spor Bakanlığı mülkiyetinde olan Karşıyaka Girne’de bulunan stat arazisini İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devretme kararı almıştı.

Yaşanan gelişmeler sonrası İzmir'in en köklü kulüpleri arasında yer alan Karşıyaka Spor Kulübü'nde, taraftarların gözü 'çalışmalar ne zaman başlayacak' soruna çevrilirken en yetkili isim den açıklama geldi.

Ege'de Sonsöz'e konuşan Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, stat süreci için bayram sonrasını işaret etti.

İNŞAAT SÜRECİNİ HIZLANDIRACAKTIR
Stat yapım sürecinde bakanlığın devreden çıktığı ve sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne stat yapımının bırakıldığı görüşüne değinen Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, "Şuan protokol hazırlanıyor… Stadımızı Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilecek. Zaten var olan bir yatırım vardı inşaat alanı üzerinde bunun üzerine de kalanını ise Büyükşehir Belediyesi yapacak. Bakanlık bu süreçte aslında devreden çıkmadı, tam aksine destek veriyor. İnşaat sürecinin Büyükşehir ve Belediye'ye bırakılması tabii ki inşaat sürecini hızlandıracaktır" dedi.

BU SEFER TAMAM
Stadın aynı proje üzerinden devam edeceğini belirten Büyükkarcı, "Stadımız önceden belirlene aynı planlar üzerinden devam ediyor. Karşıyaka Stadımız 15 bin kişilik yapılacak. Zaten bu konuda planı değiştirme durumumuz söz konusu değil, olası bir plan değişikliği tüm süreçlerin baştan başlaması anlamına gelecektir. Biz bu riske giremeyiz. Bu sefer stadımız tamamdır" ifadelerini kullandı.

BAYRAM SONRASI BİR ARAYA GELECEĞİZ
Taraftarların içinin rahat olması gerektiğini ve stadın önünde hiçbir engel kalmadığını belirten Büyükkarcı, "Bölge müdürümüz ve il müdürümüz de protokol sürecimize destek oluyorlar. Çok hızlı ilerleyen bir protokol süreci var, bayramdan sonra da taraflar bir araya geleceğiz. Şu an stadın önünde hiçbir engel kalmadı" diye konuştu.