GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
1 Haziran 2019 Cumartesi 18:00

Karşıyaka Spor Kulübü'nden Başkan Soyer'e teşekkür

Karşıyaka Spor Kulübü, 2015-16 sezonunda forma giyen Djiba Fall'a olan borç sebebiyle 6 puan silme cezası ile burun buruna kalınmasının ardından bu borcun ödenerek dosyanın kapatılmasındaki katkısından dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İBB Genel Sekreteri Buğra Gökçe'ye teşekkür etti.

EGEDESONSÖZ- TFF 3'üncü Lig'in İzmir temsilcilerinden Karşıyaka'da dün gerçekleşen mali genel kurulda, Başkan Turgay Büyükkarcı, takımda 2015-2016 sezonunda forma giyen forvet Djiba Fall'a olan borç sebebiyle FIFA tarafından 6 puan silme cezası riskinin ortadan kalktığını açıklayarak, "2015-16 sezonunda forma giyen forvet Djiba Fall'a gerekli ödemeyi yaptık. Oluşturduğumuz kaynakla Fall'a 172 bin Euro verdik. Gelebilecek eksi 6 puan silme cezasının engelledik. Görevde olduğumuz süre içinde 4 FIFA dosyasını kapattık ve 24 puan silme cezasının önüne geçtik. Şu an Avrupa'da sadece 1 dosyamız kaldı. Onu da gelecek yıl kapacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Karşıyaka Spor Kulübü bugün sosyal medya üzerinden Fall dosyasının kapatılmasındaki katkılarından dolayı  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İBB Genel Sekreteri Buğra Gökçe'ye teşekkür mesajı yayımladı. Yayımlanan mesajda şu ifadeler kullanıldı:

"FIFA'da bulunan ve ödenmediği takdirde -6 puan silme cezası almamıza neden olacak, eski oyuncumuz Djiby Fall hakkındaki dosyanın kapatılmasında büyük emeği bulunan İzmir BŞB. Başkanı Sayın @tuncsoyer'e ve Genel Sekreter Sayın @gokcebugra'ya teşekkürlerimizi sunuyoruz."