GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
19 Mayıs 2017 Cuma 12:16

Karşıyaka Soroptimist Kulübü'nden Türkiye'de bir ilk

Karşıyaka Soroptimist Kulübü; Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan,‘Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ bünyesindeki polikliniğin yanındaki alanda gerçekleştirilen ‘Terapi Bahçesi’ Projesi ile Türkiye’de bir ilke imza attı.

Bu projede yurt dışında pek çok uygulaması bulunan ve ilaç tedavisine destek amaçlı, danışanların, tohumdan bitki ve çiçek yetiştirmenin tedavi sürecinde çok önemli ilerleme kaydedildiği ve yaşam kalitesinde artış elde edildiği gözlemlenmiştir.

Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’ne bağlı ‘Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ bünyesindeki polikliniğin yanındaki 150 m2’lik alanda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla gerçekleştirilen ‘TERAPİ BAHÇESİ’ Projemizde ilaç tedavisi alan bireylerin tedavisinde yaşam kalitesinde artış elde edilmesi planlanmaktadır.

Açılışa Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç Dr.Ahmet Emin Erbaycu, Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Mehmet Özkan, Çiğli Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İlker Kızıloğlu, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Müdürü A.Doğan Hüner katılarak açılış kurdelesini Karşıyaka Soroptimist Kulübü Başkanı Şafak Bahşişoğlu ile birlikte kestiler.

Açılışta konuşan Karşıyaka Soroptimist Kulübü Başkanı Şafak Bahşişoğlu, ‘Soroptimistlerin çalışma odaklarından biri olan sağlık konusunda böyle bir projenin Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilmesine vesile olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’ne bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlusu Uzman Dr.Fatma Şimşek hayalini bizlerle paylaştığında bu merkeze bir Terapi Bahçesi kazandırmak üzere çalışmalara başladık. Yurtdışında pek çok uygulaması bulunan ve ilaç tedavisine destek amaçlı, danışanların doğa ile iç içe yaşayıp açık havada zaman geçirerek ne denli yarar gördüğünü, tohumdan bitki ve çiçek yetiştirmenin tedavi sürecinde çok önemli ilerleme kaydedildiğini gördükten sonra böyle bir uygulama niye ülkemizde yapılmasın diye düşündük. Destekçilerimize ve Projemize değerli katkıları bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Bahçeler Müdürlüğü’ne ve çalışanlarına bir kez daha teşekkür ediyoruz’ dedi.

Açılıştan sonra, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin danışanları ilk fidanları dikerken ne kadar mutlu olduklarını tüm konuklara göstermiş oldular.