GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Mayıs 2019 Cuma 09:39

Karşıyaka Piriştina konutundan vazgeçti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Piriştina’nın vefat ettiği başkanlık lojmanı Karşıyaka Belediyesi’ne tahsisi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, tahsisten vazgeçtiklerini ve lojmanı Büyükşehir Belediyesi’ne iade edeceklerini açıkladı.

Karşıyaka Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı merhum Ahmet Piriştina’nın 15 Haziran 2004 tarihinde vefat ettiği evi 5 yıl boyunca kullanmak için talepte bulunmuştu. Şemikler Mahallesi’nde (Atakent) yer alan ve Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde bulunan taşınmazın bedelsiz olarak tahsisi, Büyükşehir Meclisi’nde tartışmalara neden olmuştu. Konut, oy çokluğu ile Karşıyaka Belediyesi’ne tahsis edilmişti.

Tartışmalara neden olan tahsis ile ilgili Karşıyaka Belediyesi’nden flaş hamle geldi. Belediye Başkanı Cemil Tugay yaptığı yazılı açıklama ile tahsisin iptal edilerek konutun Büyükşehir’e iade edilmesine karar verdiklerini söyledi.

Tugay’ın yazılı açıklaması ise şöyle:

“Yazılı talebimiz üzerine 17 Mayıs 2019 tarihli İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile, Karşıyaka Belediyesi’ne tahsis edilmiş olan 2038/2 No:2 Şemikler Atakent Mahallesi adresindeki konut, her ne kadar 15 yıldan uzun süredir atıl ve bakımsız durumda iken, işlevsel bir duruma getirilmesi ve hizmete sunulması düşünülmüş olsa da, eski başkanlarımızdan merhum Ahmet Priştina’nın ölümü ile ilişkilendirilerek kamuoyunda yaratılan hassasiyet nedeniyle, herhangi bir amaçla kullanımından vazgeçilmiş ve tahsisin iptal edilerek Büyükşehir Belediyemize iadesine karar verilmiştir”