GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Kasım 2019 Cumartesi 12:59

Karşıyaka’nın projesi için flaş rapor: Engelliler değil ‘Engel’ kütüphanesi!

Karşıyaka Belediyesi tarafından önceki dönem hayata geçirilen görme engelliler kütüphanesi için Engelliler ve Yaşlılar Komisyonu tarafından hazırlanan raporda önemli ayrıntılar yer aldı. Komisyon, kütüphanenin tespit edilen eksikliklerin giderilmesini istedi.

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediyesi’nin Kasım ayı meclis toplantısında gündeme gelen Engelliler ve Yaşlılar Komisyonu raporu dikkat çekti. Belediyeye ait olan görme engelliler kütüphanesinde tespit edilen eksikliler idareye iletildi. Raporda eksikliklerin giderilmesi istenirken Bostanlı'daki Caher Dudayev Bulvarı üzerinde bulunan kütüphanede şu eksikliklerin tespit edildiği görüldü:

-Birimin 3 personel ile çalışması 2 personelin engelli olması

-Kütüphanenin hastaneye çok yakın olduğu için ses kayıt esnasında ambulans seslerinden etkilenilmesi

-Kayıt kabini ses izolasyonunun yetersiz olması

-Ses kayıt cihazlarının yetersiz kalması

-Kütüphanenin tanıtımının yeterince yapılmaması,

-Görme engelliler için ulaşımın zor olması

-Yağmurda çatının akması

-Merkezi su basması

-Binada engelli giriş rampasının bulunmaması

KOMİSYON BAŞKANI BARAN: ŞİMDİ SIRA DA BİLGE ÇINARLAR TESİSİ VAR
Çalışma ile raporun hazırlanmasına AK Partili Meclis Üyesi ve Komisyon Başkanı Ahmet Uğur Baran önderlik etti. Baran hem rapor hem de göreve geldiği süreçte yaptığı araştırmalar hakkında konuşurken, “Belediyeye ait kültür salonlarının sanat merkezlerinin engellilere uygunluğunun önergesini de vermiştik. Tüm salonların engellilere uygun hale getirilmesi, sahneye girip çıkmalarının mümkün olmasının kararını aldık. Kent A.Ş.’deki yani belediyeye ait sosyal tesislerde artık engelli tuvaleti olmayan yapı kalmadı. Önceden vardı, olmayanlara yaptırdık. Bütün sosyal tesislerde şu anda tekerlekli sandalye şarj cihazları var. Bu ay olan mecliste de Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi için bir önerge verdik. Eksikliklerin giderilmesi, yaşlı nüfusa iyi hizmet verilmesini istedik. Bu ay da onun için çalışacağız” dedi.