GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Mayıs 2019 Cuma 10:32

Karşıyaka’nın iptal kararı sonrasında AK Parti’den çıkış: Aynısını Soyer’den de bekliyoruz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili Meclis Üyesi Boztepe, “Şatoyu İzmirlilerin faydalanacağı bir yer haline getirelim. İzmir’e yukarıdan bakan bir belediye başkanı olmayın. İzmir’i yukarıdan gözetlemeyin, İzmirlinin gözlerinin içine bakın. Siz İzmir’i değil İzmir sizi şatoda gözetlesin. Adaylığınızda arka sıralar diyordunuz, şimdi üst sıralara mı geçtiniz? Mecliste Cemil Bey’e seslenmiştik, ‘kararınızdan vazgeçin’ demiştik. O da doğru olanı yaptı ve kararından vazgeçti. Şimdi Tunç Soyer ve zarif eşi Neptün Soyer hanımefendiden aynı duyarlılığı ve hassasiyeti bekliyoruz” dedi.

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Piriştina’nın vefat ettiği Şemikler Mahallesi’nde (Ataken) bulunan lojmanın tahsisinden vazgeçtiklerini açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis kararıyla Büyükşehir’den ilçe belediyesine 5 yıllığına tahsis edilen konut kentte tartışma yaratmıştı. Meclis oturumunda AK Parti karara karşı itiraz etmiş ve binanın müze, kültür evi yapılmasını önermişti. Ancak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ise, “Efsane başkanımızla ilgili gösterdiğiniz hassasiyete çok teşekkür ediyorum. İzmir’e mal olmuş, unutulmaz izler bırakmış bir başkan. Rahmetli Piriştina’yı öldüğü yerde değil yaptığı hizmetlerde yaşatacağız. İsminin daha büyük izler bırakacağı çalışmalar yapacağız. Bu bir ihtiyaçtan kaynaklanan bir şey. Bina çürüyor” açıklamasını yaparak oylamayı başlatmıştı. Ve onay kararı sonrasında Karşıyaka Belediyesi kararından vazgeçtiğini açıkladı.

Aynı süreçte başka bir tartışma daha alevlenmişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar’daki ikametini merkeze aldırmaya karar vermiş ve konut olarak da Varyant’ta bulunan ‘Şato’ olarak bilinen konukevini seçmişti. Soyer ailesinin bu kararı kamuoyunda tartışılmış olumlu ve olumsuz görüş bildirenler olmuştu. Gelinen süreçte Karşıyaka Belediyesi’nin tahsisi iade etme kararı sonrasında AK Parti’den çıkış geldi. İzmir’de muhalefet konumunda olan parti Soyer ailesinin, ‘Şato’ya taşınma kararını gözden geçirmesi gerektiğini vurguladı.

KARŞIYAKA’DAKİ DUYARLILIĞI SOYER AİLESİNDEN DE BEKLİYORUZ!
Çiğli Belediye Meclisi’nde Grup Başkan Vekili olan ve Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde de görev yapan AK Partili Hüsnü Boztepe, “Aynı duyarlılığı Tunç Soyer’den de bekliyoruz. İzmir’in tüm kesiminde bu şatoya taşınma kararı tepkiyle karşılanmıştır. Kendi partisi içinden bile İzmir İl eski Başkanı Kemal Karataş da konuyla ilgili olumsuz tutumunu sergilemiştir.  Şatoyu İzmirlilerin faydalanacağı bir yer haline getirelim. İzmir’e yukarıdan bakan bir belediye başkanı olmayın. İzmir’i yukarıdan gözetlemeyin, İzmirlinin gözlerinin içine bakın. Siz İzmir’i değil İzmir sizi şatoda gözetlesin. Adaylığınızda arka sıralar diyordunuz, şimdi üst sıralara mı geçtiniz? Mecliste Cemil Bey’e seslenmiştik, ‘kararınızdan vazgeçin’ demiştik. O da doğru olanı yaptı ve kararından vazgeçti. Şimdi Tunç Soyer ve zarif eşi Neptün Soyer hanımefendiden aynı duyarlılığı ve hassasiyeti bekliyoruz” dedi.