GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Ekim 2018 Salı 13:28

Karşıyaka’nın eski başkanı yola çıktı: Aziz Başkan'ın bıraktığı yerden...

Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Durak, “Aziz Başkanın bıraktığı yerden devam etmek istiyorum. Partim uygun görürse hazırım” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, “2019’da aday olmayı düşünmüyorum” açıklamasının ardından başlayan hareketli süreç devam ediyor. Kocaoğlu’nun kararı geniş yankı uyandırırken aday adayları da ortaya çıkmaya başladı. Birçok ismin değerlendirildiği potada Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak da , “varım” dedi.

Egedesonsöz’e konuşan Durak, “Aziz başkanın kesin olarak açıklama yapmasını bekledim. Kentin önemli projeleri ve sorunları var. Ulaşım, altyapı ve çöp gibi meselelerle ilgili yola çıkıldı. Ayrıca İzmir Körfezi’ne yönelik çalışmalar ve üçüncü çevreyolu gibi ihtiyaçlarımız bulunuyor. Ben, genel merkezimiz uygun görürse, partim onay verirse Aziz Başkanın bıraktığı yerden devam etmek istiyorum” dedi.

İzmir’i çok yakından tanıdığının altını çizen Durak, “Karşıyaka gibi bir ilçemizde 10 yıl hizmet ettim. Partimde birçok görevlerde bulundum. Kimsenin benim partililiğimden şüphe duyacağını da ayrıca sanmıyorum. Önemli işlere imza attık. İzmir’i daha üst noktalara taşıma konusunda gayret göstermek istiyorum. Bunun için çalışacağım” diye konuştu.e