GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Temmuz 2019 Pazartesi 19:28

Karşıyaka meclisinde gündem içki ruhsatı: AK Parti’den ret!

Belediye Meclisi’nde Caher Dudayev Bulvarı üzerinde bulunan bazı mekanların içkili yer bölgesine dahil edilip edilmemesi oylandı. Alanın içki ruhsatı almasına AK Parti ret oyu kullandı. CHP’nin kabul ettiği madde oy çokluğuyla meclisten geçti. AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, “Biz ruhsatlandırmaya karşı değiliz. Çekincelerimiz var” dedi. 

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediyesi’nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Cemil Tugay idaresinde gerçekleşti. Toplantıda kent için birbirinden önemli konular gündeme geldi. 

Caher Dudayev Bulvarı üzerinde bulunan bazı mekanların içkili yer bölgesine dahil edilip edilmemesi oylandı. Konuyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubu evet oyu verirken AK Parti ise maddenin meclisten geçmemesi için hayır oyu kullandı. 

AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, “Biz ruhsatlandırmaya karşı değiliz. Çekincelerimiz vardı. Bunları söylemiştik. Ne önlemler alındı? Ruhsatlandıracağımız yerlerde trafik sorunları yaşanacak mı? Akşam geç saatlere kadar Bostanlı’da barlar sokağında yaşanan sıkınlar orada yaşanacak mı? Komisyonlarda yokuz. Bilgi almak istiyoruz. Sadece çekincelerimiz var” dedi. 

Bunun üzerine Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Zannediyorum sizin istediğiniz önlemler daha sonraki aşamada yapılacak işlemler. Arkadaşlar ruhsat verilip verilmeyeceğini değerlendirmişler ve uygun bulmuşlar” açıklamasını yaptı.

CHP’li Yaşar Özcan da oturumda söz aldı ve “Burası bir bulvar. Yarı kısmı zaten içkili yere dahil edilmiş. Burası gelişmeye açık, konutlar gayet uzak. Yasakçı bir anlayış içinde olmamak ve şehrin gelişmesine katkı koymak açısından içkili yere dahil edildi. Ancak bu her yerin içkili yer olacağı anlamına gelmez. Mutabakat sağlanırsa olur, şehrin gelişmesine katkı sunmamız gerekir” dedi. 

Sonuç olarak madde oylandı ve AK Parti ret yönünde refleks gösterdi. Önerge oy çokluğuyla kabul edildi ve bölgeye içkili yer ruhsatı verildi. 

İlçede yer alan 1787/1 sokak üzerinde bazı noktalara içki ruhsatı verilmesi de gündeme geldi. İncelemenin henüz tamamlanmamış olması nedeniyle önergenin gündemde kalması oylandı. AK Parti ve CHP aynı yönde tercih gösterdi. Madde oy birliğiyle gündemde bırakıldı. 

AK Partili Baran bir kez daha söz aldı. Baran, “Kentimizin gelişmesinin karşısında durduğumuz bir durum yok. Kentimizin gelişmesi sadece alkol ruhsatıyla ve sokağın alkollü alan ilan edilmesiyle ilgili değil. Bu kısır bir döngü. Bizim çekincelerimiz belli. Bostanlı’da kaldırımla alakalı işgaller had safhada. Bebek arabalılar bile tek kaldırımda yan yana yürüyemez halde. Derdimiz orayı da aynı sıkıntılara sokmamak. Alkol ruhsatı verilip verilmemesiyle alakalı bir durum değil. Kentimizin gelişimini biz de sizler kadar istiyoruz ve bunun için her şeyi yapıyoruz” açıklamasında bulundu.