GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Mayıs 2016 Pazartesi 18:08

Karşıyaka Meclisi’nde yüksek tansiyon: Özür tartışması!

Başkan Akpınar bir önceki oturumda ‘Karşıyaka’nın Filizleri’ için ortaya atılan bir iddiayı gündeme getiren AK Partili Mertoğlu’ndan özür dilemesini istedi. Bu çağrı ikili arasında uzun bir tartışmaya neden oldu.

EGEDESONSÖZ – Karşıyaka Belediye Meclisi mayıs ayı ilk oturumu Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar idaresinde gerçekleşti.

Geçen ay yapılan oturumda yaşanan ‘Karşıyaka’nın Filizleri’ tartışması yeniden patlak verdi. Başkan Akpınar’ın AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı ve Meclis Üyesi Abdullah Mertoğlu’na 900 bin TL para harcandığı iddiası nedeniyle özür dile çağrısı yapması tansiyonu yükseltti.



KANITLAYAMADINIZ!
Akpınar, Mertoğlu’na, “Karşıyaka’nın Filizleri için 900 bin harcadığımızı söylemiştiniz. ‘Harcamışsam ben istifa edeceğim’ dedim. Ancak siz bu iddianızı kanıtlayamadınız. Sizi bir kez daha Karşıyakalılardan ve şahsımdan özür dilemeye davet ediyorum. Çünkü istifa edemeyeceğinizi biliyorum” dedi.

Akpınar’a yanıt veren AK Partili Mertoğlu, “Ben iddia etmedim. ‘900 bin harcandı iddiası var’ dedim. Kamuoyu rahatlasın diye sordum” dedi.

ÖZÜR ATIŞMASI
Akpınar, “Özür dile kamuoyu rahatlar” deyince Mertoğlu “Özür dilemeyeceğim” karşılığını verdi. Akpınar çağrısını 2-3 kez yineledi ancak Mertoğlu’ndan ‘hayır’ yanıtı geldi.

MİKROFONU KAPATIN
Akpınar özür çağrısı karşılıksız kalınca meclis üyesi olmuş kişilerin sorumluluk sahibi olması gerektiğini dile getirdi. Mertoğlu sırasından tepki verince Akpınar “Mikrofonu kapatın” dedi. Mertoğlu, Akpınar’a “Sesimi kesemezsiniz” diye tepki gösterdi.

ADAM OLUP SÖZÜNÜZÜ TUTUN
Mertoğlu’nun geri adım atmaması üzerine Akpınar, “Ne konuştuğunuzu bileceksiniz, arkasında duracaksınız, cevabı aldığınızda da geri adım atmayacaksınız. Ben size cevap verdim bu konuda ama siz 2 ay sonra yine aynı şeyi gündeme getirdiniz. ‘900 bin harcadılar’ ifadesini kullandınız. Herkes her şeyi parayla yapabilir ama ben parayı hayatımın merkezine koymam. Önümüzdeki mecliste yine soracağım. Ya çıkıp ispatlayacaksınız ya da adam olup sözünüzü tutacaksınız. Özür dilemek erdemliliktir. Dilemediğiniz için iddianız hala devam ediyor demektir” dedi.

MÜFTERİ POLEMİĞİ
Mertoğlu’nun “Ben adamım, siz adamlıktan bahsetmeyin” çıkışı üzerine Akpınar “Siz müfterisiniz ( iftira eden, karalayan)” dedi.

Mertoğlu da “Siz müfterisiniz” karşılığını verince Akpınar’dan “Terbiyesizlik yapma. Yalancılığı iftirayı yaşam biçimi haline getirdiniz. Siz şantajcı sitelerin muhabirliğini yaparsınız ancak” çıkışı geldi.



LAİKLİK MESAJI
Tartışmanın ardından konuşmasını sürdüren Akpınar’dan geride kalan günlerde 'Yeni Anayasa'da laiklik olmamalı' çıkışıyla gündeme oturan TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a tepki geldi.

Akpınar, “Cumhuriyet olmasaydı bugün bu koltuklarda oturamazdık. TBMM Başkanı’nın laiklik konusundaki sözleri geçiştirilecek sözler değil. Cumhuriyetin tutkalı olan değerler böyle kolayca harcanamaz. Herkesi söz niyet temizliğine davet ediyorum” dedi.

KENDİ DÜŞÜNCESİ
Gündem dışı bölümde söz alıp Akpınar’ın sözlerini hatırlatan Mertoğlu da “Laiklik bizim parti programımızda vardır. Bizim bu konudaki duruşumuz bellidir. Bir değişiklik talebimiz de olmamıştır. Meclis Başkanı’nın kendi düşünceleridir. Bunu burada polemik konusu yapmanız doğru değil” ifadelerini kullandı.

ATATÜRK İSMİ 18 MAYIS’TA
Son oturumda alınan Karşıyaka Kapalı Spor Salonu’na Mustafa Kemal Atatürk isminin verilmesi kararı 18 Mayıs’ta düzenlenecek törenle gerçekleşecek. Etkinlikte Şebnem Ferah konser verecek.