GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Temmuz 2016 Cuma 17:35

Karşıyaka Meclisi’nde köprü açılışı tartışması!

Başkan Akpınar’ın terör olayları üzerinden hükümeti eleştirdiği oturumda CHP ile AK Parti Grubu arasında Osmangazi Köprüsü’nün açılışı üzerinden tartışma yaşandı.

EGEDESONSÖZ – Karşıyaka Belediye Meclisi Temmuz ayı ilk oturumu Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar idaresinde gerçekleşti.

Oturumda konuşan Belediye Başkanı Akpınar İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısı üzerinden hükümeti eleştirdi.



BU KADARINI GÖRMEDİM
Son bir yılda ülkenin farklı bölgelerinde yaşanan terör saldırılarını hatırlatan Akpınar, “ Bombalar patlıyor, şehit haberleri geliyor ama sorumlusu yok. Brüksel’de terör saldırısı oldu 3 bakan istifa etti. Türkiye’de böyle bir şey yok. Her şey rayında. Çok üzülüyorum. Bu işin A partisi B partisi olmaz. Sorumlular sorumluluğunu yerini getirmeli. 48 yaşındayım. 12 Eylül öncesini de gördüm ama bu süreç kadarını görmedim. Bir felaket var ülkede. Umarım bir an önce bu felaket durumdan çıkarız. Her yer İzmir’in güzelliği gibi olsun istiyoruz. Terörün hangi tarihlerde hortladığını biliyoruz. Bunun tespitini ve değerlendirmesini meclis yapacak. Ben belediye başkanı olarak herkes adına barış istiyorum ” dedi.

SUSMA HAKKIMI KULLANIYORUM
Akpınar her ayın ilk oturumunda yapılan hizmetler hakkındaki bilgilendirmeyi ise yapmadı ve “Şehitler varken, bombalar patlarken hizmet anlatmak istemiyorum. Bu konuda susma hakkımı kullanıyorum” ifadelerini kullandı.

AÇILIŞ ÇIKIŞI
CHP Grup Sözcüsü Süha Barlak ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirilen Osman Gazi Köprüsü’nün açılışına tepki gösterdi.

Barlak, “Devletin zirvesinden kayıplarla ilgili yapılan açıklamalar hayret verici. Kayıpların sürebileceğini söylüyorlar. Cansız bedenler toprağa verilmemişken balonlu açılışlar yapmak topluma ve hayatını kaybedenlere saygısızlık” dedi.

EĞLENCE YOKTU SADECE KÖPRÜ AÇILDI
Barlak’a yanıt AK Parti İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Abdullah Mertoğlu’ndan geldi.

Mertoğlu, “İçimiz yanıyor. Terör hedef gözetmeksizin vuruyor. Bütün siyasilerin ortak dil kullanması gerek. Herkesin sözlerine dikkat etmesi gerek. Açılışın yapılması gayet doğal. Şenlik havasında yapılmadı. İzmir-İstanbul arasını kısaltan bir köprünün açılışı neden rahatsız ediyor anlamadım. Yüreğimiz yanıyor ama açılışı engelleyecek bir durum yok. Eğlence olsa anlarım. Şarkı türkü okunsa hak veririm ama sadece köprü açılışı yapıldı” dedi.