GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Eylül 2019 Pazartesi 20:09

Karşıyaka Meclisi'nde kadına şiddet protestosu!

Karşıyaka Belediye Meclisi Eylül ayı ilk oturumunda kadına yönelik şiddete ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve farkındalık sağlamak için meclis üyeleri protesto gerçekleştirdi.

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediye Meclisi'ne kadına şiddet ve kadın cinayetlerine gösterilen tepki damga vurdu. Karşıyaka Belediyesi Eylül Ayı Meclis oturumunda, kadına yönelik şiddete ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve farkındalık sağlamak için meclis üyeleri protesto gerçekleştirdi.

CHP, AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri, dilek ve temenniler bölümünde bir anda yerlerinden kalkarak ellerinde kadına şiddete ve kadın cinayetlerine tepki ifadelerinin yer aldığı dövizleri havaya kaldırdı.

CHP’li Meclis Üyesi Birgül Çağrı, meclis üyeleri adına yaptığı açıklamada kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin artarak devam ettiğini rakamlarla açıkladı. Çağrı, “ Kadına şiddeti kınıyoruz. İvedilikle çözülmesi için ilgili bakanlıkları göreve davet ediyoruz” dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay da meclis üyelerinin gerçekleştirdiği eylemin ardından, “ Vermek istediğiniz mesaj çok önemli.  Toplum olarak hepimizin içini kanatan bu acı olayların artık olmaması için gösterdiğiniz iradeye teşekkür ederim. Hiçbir anne ölmesin. Hiçbir çocuk da ‘anne lütfen ölme’ diye ağlamasın” dedi.