GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Temmuz 2022 Çarşamba 18:30

Karşıyaka meclisi birlik oldu... Çevreci hamle!

Karşıyaka Belediyesi, mülkiyetinde bulunan ve ilçe sınırları içerisinde yer alan yapıların çatılarına güneş enerjisi kurmak için önemli bir karara imza attı. Temmuz ayı olağan meclis oturumunda GES sistemlerinin kurulması ve bunun için İller Bankası'ndan kredi kullanılması önerisi tüm meclis üyelerinin ‘kabul’ oyu ile meclisten geçti.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediye Temmuz ayı olağan meclisinin ikinci oturumu gerçekleştirildi. Karşıyaka Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturuma Belediye Başkanı Cemil Tugay başkanlık yaptı.

Meclisin gündeminde ise Karşıyaka Belediyesi’nin ilçe sınırları içerisinde yer alan mülkiyetlerin çatılarına güneş enerjisi sistemleri kurulması teklifi yer aldı.

GES HAMLESİ
Temiz enerji ve artan enerji maliyetlerinin düşürülmesini amaçlayan Karşıyaka Belediyesi, mülkiyetinde bulunan yapıların çatılarına fotovoltaik güneş enerjisi sistemi kurmak amacıyla düğmeye bastı. Ongrid sistem Güneş Enerjisi Santrali kurulması adına gerekli çalışmaların yapılması için Mustafa Serdar Çınarlı’nın vekil tayin edilmesi ve GES için İller Bankası’ndan kredi kullanılması için Belediye Başkanı Cemil Tugay’a yetki verilmesi önerisi meclis gündemine geldi.

Çalışmaların başlanması için Mustafa Serdar Çınarlı’ya yetki verilmesi önerisi ve İller Bankası’ndan kredi kullanılması için Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a yetki verilmesi önerisi doğrudan oylanarak tüm meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

KARŞIYAKA’DAN KANDİLLİ’YE YARDIM ELİ
Zonguldak İli, Ereğli İlçesi'ne bağlı Kandilli Belediyesi ile Kardeş Şehir ilişkileri çerçevesinde çeşitli malzemelerin (Basketbol Potası, Çeşitli boyalar, Gazebo, Piknik Masası, Çocuk Oyun Ünitesi, Spor Aletleri, Çöp Kutusu, Kauçuk Yer Döşeme Malzemesi, Aydınlatma Direkleri, Beton Bordür, Çeşitli Demir Malzemeler, Beton Parke, PVC Çitler v.b.) açık ihale yöntemi ile  Karşıyaka Belediyesi tarafından temin edilerek, Kandilli Belediyesi'ne bedelsiz olarak tesliminin yapılması önerisi de meclis gündemine geldi. Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan oy birliği ile geçen ilgili gündem maddesi, meclis oturumundan da onay aldı.