GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Kasım 2023 Salı 08:48

Karşıyaka kulisleri... Başkan adaylığı için kimlerin adı geçiyor?

Yerel seçimlere 5 aydan kısa bir süre kala İzmir’de kulisler hareketlenmiş durumda. 31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek seçimler öncesi Karşıyaka’da CHP, AK Parti, İYİ Parti’den çok sayıda isim aday adaylığı için çalışmalarını sürdürüyor.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Türkiye’de 14 ve 28 Mayıs cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin ardından gözler 31 Mart seçimlerine çevrilmiş durumda.

İzmir’de aday adaylarının çıktığı ve mevcut başkanların yola devam etmek istediğini açıkladığı süreçte ise kulisler hareketlenmeye devam ediyor.

KARŞIYAKA’DA YOĞUN GÜNDEM
Seçim heyecanının başladığı ve yoğun çalışmaların gerçekleştirildiği ilçeler arasında Karşıyaka geliyor. Geçtiğimiz seçimlerde 230 bin 439 seçmenin oy kullandığı ilçede Cemil Tugay  159 bin 650 oy almıştı. AK Parti ve MHP ittifakının yer aldığı Cumhur İttifakı’nın adayı Ayda Maç ise seçimlerde 45 bin 638 oyda kalmıştı.

CHP'DE ‘DEĞİŞİM’ KARTLAR YENİDEN DAĞITILDI
Parti içinde gerçekleştirilen kongre sürecinde geçmiş dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yeni seçilen Genel Başkan Özgür Özel’in yarıştığı kurultayda İzmir delegasyonunun aldığı kararın aksine Özel’e desteğini açıklayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın yeni dönemde de görev almak istediği aktarıldı. Tugay’ın isminin ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de geçtiği kulislere yansıdı.

Karşıyaka’da 4 dönem meclis üyeliği yapan ve belediye başkan yardımcılığı görevinden istifa eden Ahmet Diker’de geçtiğimiz aylarda belediye başkanlığına aday adayı olduğunu açıklamıştı. Diker adaylık kampanyasında “Karşıyakalılık” vurgusu yapmıştı.

Eski CHP’li Meclis Üyesi Serdar Yavaşoğlu’da 31 Mart için aday olacağını sosyal medya hesabından açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu'nun da ismi Karşıyaka İçin kulislerde yerini aldı. Karşıyaka Meclis Üyesi olan Özuslu'nun 31 Mart için 'Memleketim Bergama'dan aday olacağım' demesine rağmen ilçe içindeki kulislerde ismi dillendirilmeye başlamış durumda.

Kulislerde aday adaylığı için ismi geçen diğer isimler arasında ise  Uğur Yıldırım, geçmiş dönem belediye Başkanı Cihan Türsen, Meclis Üyesi Birgül Sural Üner, Konak Belediyesi Başkan Yardımcısı Anıl Feroğlu da yer alıyor.

AK PARTİ'DE GÖZLER TEMAYÜLDE
2019 Yerel Seçimleri ve Mayıs seçimlerinde MHP ile AK Parti ittifakının Karşıyaka'da da sürmesi bekleniyor. Geçtiğimiz seçimde MHP'nin AK Parti adayını desteklediği seçimde 2024'te de AK Parti çatısı altında seçime girilme ihtimali çok yüksek bulunuyor. 

AK Parti’den ise temayül yoklaması için başvurular il başkanlığına başlarken, geçtiğimiz aylarda belediye başkan aday adaylığı için Didem Dereboylu, aday adaylığını açıklayan tek isim konumunda. Geçmiş dönem belediye başkan adayı Ayda Maç’ın da yeniden aday adayı olabileceği iddia edildi.

İYİ PARTİ’DE SESSİZLİK
Seçimlere ittifaksız gireceğini açıklayan İYİ Parti’de ise belediye başkanlığı aday adayları henüz ortaya çıkmazken, İlçe Başkanı Yetkin Hafızoğlu’nun aday olabileceği belirtiliyor.