GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Haziran 2019 Perşembe 15:33

Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım: Bana gelen bir imza bile yok!

Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, ilçe yönetim kurulunun düşürülmesi için imza toplandığının iddia edilmesi karşısında, “İmza falan yok. Bana gelen bir tane bile imza yok. Ben olacağını da düşünmüyorum. 23 Haziran seçimlerinden çıktığımız ve CHP iktidarına giden şu günlerde böyle bir şeye yeltenmek ihanettir” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve yönetiminin düşürülmesi yönünde imza toplandığı iddia edildi. Yönetim kurulundaki üyelerin yarıdan bir fazlası istifa ettiği takdirde mevcut yönetimin düşeceği ifade edildi.

16 kişilik yönetim kurulundan 8 istifa imzasının geldiği ve 1 kişinin daha kervana katılması halinde İlçe Başkanı Yıldırım’ın başkanlığının sonlanacağı aktarıldı. Gün içinde çok sayıda gelişme kamuoyuna yansıdı. İmza organizasyonun arkasında Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İl Yöneticisi Sedredil Coşkuner'in olduğu kulislerde konuşuldu.

BANA GELEN BİR TANE BİLE İMZA YOK
Gelinen süreçte İlçe Başkanı Yıldırım açıklamalarda bulundu. Yıldırım net ifadeler kullanırken, “İmza falan yok. Bana gelen bir tane bile imza yok. Ben olacağını da düşünmüyorum. 23 Haziran seçimlerinden çıktığımız ve CHP iktidarına giden şu günlerde böyle bir şeye yeltenmek ihanettir” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI TUGAY’IN BÖYLE BİR SİYASİ HATA YAPACAĞINA İMKAN VERMİYORUM
İmza toplama hareketine destek verdiği iddia edilen Belediye Başkanı Tugay’a ilişkin konuşan Yıldırım, “Ben belediye başkanının bu işlerin içine girdiğini düşünmek istemiyorum. Böyle bir siyasi hata yapacağına imkan vermiyorum. Bizim partimizin tüzüğü açık. Belediye başkanı belediye başkanlığını yapar. O 400 bin kişilik kente hizmetle yükümlüdür. Siyaseti de siyasetçiler yapar. Partinin gelenekleri de açıktır. Herkesin buna uyacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanı Tugay, İlçe Başkanı Yıldırım’ın önceki yıllardaki yönetim kurulunda görev almıştı. Tugay o süreçte ilçe yönetimindeki görevinden istifa etmişti. İlçe Başkanı Yıldırım ve Tugay’ın sorun yaşadığı ifade edilmişti.