GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Temmuz 2020 Perşembe 12:42

Karşıyaka’daki araziler için satış tamam: Dudak uçuklatan rakam!

TOKİ’nin Karşıyaka Mavişehir’de imar planlarında rekreasyon alanı ve açık spor alanı olan iki farklı alanı  satışa çıkarttı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ekibi yanına alarak Ankara’ya gitti. İki arazi toplamda 112 milyon liraya satılırken arazilerin kimler tarafından alındığı belirlenemedi. Başkan Tugay yaptığı açıklamada, “Bizim bu rakamları ödeyebilmemiz mümkün değildi” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in emlak değeri en yüksek yerleri arasında bulunan Karşıyaka Mavişehir’de bulunan iki farklı büyüklükteki alanın satışı için TOKİ harekete geçti. Ankara’da yapılan ihalede, imar planlarında “rekreasyon alanı” olan Mavişehir Vilları’nın önündeki 21 dönüm arazi 21 milyon TL’ye satışa çıkartıldı.  Hemen yakınında bulunan TOKİ’nin satış ofisinin bulunduğu imar planlarında “açık spor alanı” olan arazi ise 15 milyon TL’ye satışa çıkartıldı.

Daha önce TOKİ’nin Karşıyaka’da imar planlarında “belediye hizmet alanı” olmasına rağmen sattığı yeri 24 milyon TL’ye satın alan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay kurmaylarıyla birlikte Ankara’ya gitti. Tugay’a İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Hukuk Komisyonu Başkanı Murat Aydın ile Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Yıldırım eşlik etti. Ekip ihaleyi yakından takip ederken ihaleye girmek isteyenleri de yerinde bilgilendirdi.

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de ihaleyi yakından takip ettiği öğrenilirken Emlak İstimlak Daire Başkanı Haluk Karabulut’u da Ankara’ya gönderdiği bildirildi.

İHALE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Büyük çekişmeye sahne olan ihalede taraflar her iki arazi için tekliflerini sundu. 21 Milyon TL’ye satışa çıkarılan arazi 52 milyon TL’ye, 15 milyona satışa çıkartılan arazi ise 60 milyon TL’ye alıcısını buldu. 60 milyon TL'ye satılan arazinin yüzde 25'i peşin geri kalanı 60 aylık taksitle ödeneceği bildirildi. Müzayedeye katılanlara numara verilmesi sebebiyle alıcıların kimlikleri bilinmezken Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, satıştan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Egedesonsöz’e konuşan Başkan Tugay, “Bizim bu rakamları ödeyebilmemiz mümkün değildi. Yüksek rakamlara birileri satın aldı. Kim olduğunu ve isimlerini göremiyoruz. Çünkü numara verilerek satış yapılıyor. İmar planlarında rekreasyon alanı ve açık spor alanı olarak gözüken yerlerin fahiş fiyatlarla satılması ve bunları birilerinin alması başka planların olduğunu gösteriyor. Daha önce de söylemiştik. Buralar belediyeye kamusal amaçlı olarak bırakılmalıdır. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Karşıyakalıların ve İzmirlilerin hakkını sonuna kadar savunacağız” dedi.