GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Temmuz 2023 Perşembe 18:22

Karşıyaka'da yarım milyarlık ek bütçeye oy birliği!

Karşıyaka Beledi Meclisi yarım milyarlık ek bütçeyi oy birliği ile kabul etti. Oluşturulan ek bütçe işçi maaş ödemelerinde ve yatırımlarda kullanılacak.

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ – Karşıyaka Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısının ikinci birleşimi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Başkan Cemil Tugay’ın yokluğunda 2. Grup Başkanvekili Yaşar Özcan yönetiminde gerçekleşen oturumun ana gündemi ek bütçe talebi oldu.

Bir önceki meclis oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilen 500 milyon TL’lik ek bütçe komisyondan oybirliği ile geldi.

500 milyon TL değerindeki ek bütçe AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin de onayı ile oybirliği ile meclisten geçti.

MAAŞ ÖDEMELERİNDE KULLANILACAK
Oluşturulacak yarım milyar TL’lik ek bütçe ile  Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Tesisler Müdürlüğü, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, Özel Kalem Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün yatırım ve hizmet alımlarında ve işçi maaşlarının ödenmesinde kullanılacak.

İŞÇİLER İŞ BIRAKMIŞTI
Karşıyaka Belediyesi geçtiğimiz yılın Ekim ayında mecliste aldığı kararlar 2023 için 1 milyar 247 milyon TL’lik bir bütçe belirlemişlerdi. Ancak girdi kalemlerindeki artan maliyetler karşısında işçi maaşlarında gecikmeler ve belediye memurlarının sosyal denge tazminatlarında aksamalar yaşanmıştı.

DİSK Genel-İş İzmir 8 Nolu Şube üyesi işçiler geçmiş haftalarda iş bırakırken, KESK Tüm-Bel Sen üyesi belediye memurları da sosyal denge tazminatlarının ödenmemesi gerekçesiyle eyleme başlamışlardı.