GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
9 Mayıs 2017 Salı 12:41

Karşıyaka'da tramvay seferleri durdu: Sebebi...

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldıktan sonra İzmirlilerin hizmetine sunulan Karşıyaka Tramvayı’nda zaman zaman ilginç anlar yaşanıyor. İstanbul plakalı bir araç tramvay yoluna park edince tüm seferler durdu.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve vatandaşların hizmetine sunulan Karşıyaka Tramvayı’nda zaman zaman dikkat çeken anlar yaşanıyor. Bölgede yaşayanlar başta olmak üzere Karşıyaka’da tramvayın geçtiği güzergahta bulunanlar park ve otopark konularında henüz adaptasyonu sağlamış değil. Vatandaşların bazıları elinde telefon ya da başka bir uğraş halindeyken tramvay yoluna doğrudan yürüyor. Araçlar da metro gibi sık sefer yapmayan tramvay güzergahlarına uyarılara rağmen park ediliyor.

Seferlerin aksamasına ve ulaşımın kesintiye uğramasına neden olaylardan bir tanesi de Karşıyaka Bostanlı’da yaşandı. Vilayetler Evi’nin olduğu bölgede bir vatandaş arabayı park edip gidince tramvay ilerlerken karşısında araçla karşılaştı. Frene basan makinist tramvayı durdurdu ama aracın sahibi ise bulunamadı. Uzun uğraşlar sonrasında araç bulunduğu yerden kaldırılarak tramvay seferleri devam etti.