GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Temmuz 2020 Salı 23:59

Karşıyaka'da mumlu protesto!

TOKİ’nin Karşıyaka Mavişehir’de bir bölümü denizin içinde olan ve imar planlarında rekreasyon alanı ve spor salonu olarak belirtilen arsaları satmasına tepki gösteren Karşıyakalılar, TOKİ'nin satmış olduğu Rekreasyon alanında mumlar dikerek tepkilerini yansıttı. Yüzlerce Karşıyakalının satılan rekreasyon alanında yaktığı mumlar ilginç görüntüler oluşturdu.

EGEDESONSÖZ- TOKİ’nin Karşıyaka Mavişehir’de bir bölümü denizin içinde olan ve imar planlarında rekreasyon alanı ve spor salonu olan belirtilen arsaları ihaleye çıkararak satmasına tepkiler artarak devam ediyor. Karşıyakalılar, yasa gereği kamuya, kentlinin kullanımına terkedilmesi gereken ve bir bölümü kıyı da kalan, Kıyı kanunu uyarınca hiçbir inşai faaliyet yapılamayacak olan, TOKİ’nin satmış olduğu Rekreasyon alanında mumlar dikerek tepkilerini yansıttı. Yüzlerce Karşıyakalının satılan rekreasyon alanında yaktığı mumlar ilginç görüntüler oluşturdu.

TOKİ İmar planlarında rekreasyon ve spor alanında kalan iki arazi için toplam 100 milyon lira fiyat verildi. TOKİ’nin Mavişehir villaları yanında 21 milyon liraya satışa çıkardığı ve imar planlarında rekreasyon alanı olarak görünen arazi 52 milyon liraya alıcı buldu. Hemen yakınında bulunan TOKİ’nin satış ofisinin bulunduğu imar planlarında “açık spor alanı” olan arazi ise 15 milyon TL’ye satışa çıkartıldı ve 48 milyon liraya satıldı. Böylece iki arazi için toplam fiyat 100 milyon lirayı buldu.

İmar planlarında yeşil alan ve spor alanı olarak belitilen alanların TOKİ tarafından satışına tepki gören vatandaşlar, bölgede mumlarla tepkilerini ortaya koydu. Ellerinde mumlarla ilginç görüntüler oluşturan vatandaşlar, ihalenin iptal edilerek alanın imar planlarında belirtildiği şekliyle kullanılmasını istiyor.