GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Kasım 2019 Pazartesi 19:46

Karşıyaka’da muhalefetten gövde gösterisi!

Mavi liste taraftarlarının Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirdiği toplantıya yaklaşık bin 500 partilinin katıldığı aktarıldı. Zirvede beyaz listelerle yarışlara girecek olan mevcut ilçe yönetimine karşı izlenecek yol haritasının masaya yatırıldığı öğrenildi.  

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde olağanüstü kurultay takviminin netleşmesi sonrasında başlayan hareketlilik sürüyor. 8 Kasım’da start alacak mahalle delege seçimleri öncesinde partinin İzmir’deki kalesi konumunda gösterilen Karşıyaka’da muhalefet mavi listede buluşacağını kamuoyuna açıklamıştı.

Mevcut İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve ekibinin beyaz listelerde yer alacağı belirtilirken Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve taraftarları da mavi listelerde buluşacak. Mahallelerde saflar netleşirken, ilçe kongresinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Afyonkarahisar kampında sunduğu uzlaşı aday önerisine bağlı kalınmayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Yine de genel merkezden gelebilecek her türlü talimatın dengeleri altüst edeceği kulislerde konuşuluyor.

Gelinen aşamada ilçedeki muhalif yapı Bostanlı’da bulunan Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu’nda geniş çaplı bir toplantı düzenledi. Buluşmaya Karşıyaka’nın tüm ilçelerinden katılımın olduğu aktarıldı. Yaklaşık bin 500 partilinin yer aldığı zirvede, muhalif cephenin yol haritasına dair konuları masaya yatırdığı öğrenildi. Ortak zeminde hareket edecek olan yapıya Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın ve Büyükşehir kanadının destek verdiği biliniyor. Ayrıca rengi mavi olan muhalefete Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak’ın, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in, İl Yöneticisi Sedredil Coşkuner’in, Kent Konseyi Başkanı Selman Boyacıoğlu’nun, Abdullah Engin’in destek verdiği öne sürüldü. Toplantıya eski meclis üyeleri, parti yöneticileri, gençlik ve kadın kolları temsilcileri, mahalle muhtarlarının da katıldığı aktarıldı.