GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Mart 2023 Çarşamba 23:46

Karşıyaka’da ‘maaş’ krizi… İşçiler iş bıraktı!

Karşıyaka Belediyesi’ndeki maaş krizi büyüyor. Son olarak temizlik işçileri iş bırakarak sokağa çıkmama kararı aldı. 

EGEDESONSÖZ – DİSK Genel İş 8 Nolu Şube üyesi Karşıyaka Belediyesi Kent AŞ ve Personel AŞ işçilerinin maaşların eksik ve zamanında yatmamasından kaynaklı başlatmış olduğu eylemler devam ediyor. Pek çok kez eylem yapan belediye işçilerinin sorunlarının çözülmemesinden kaynaklı iş bırakma kararı aldı. 

Sendikadan edinilen bilgililere göre Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesinde gece 20:00-04:00 vardiyasında işçileri ile 15:00-23:00 vardiyasında çalışan süpürge işçileri iş bıraktı.   

İşçilerin eylemlerinin geriye dönük alacakları ve ücretlerinin ödenene kadar süreceği öğrenildi.

Ayrıca, Kent AŞ işçilerinin ikramiyelerini alamadığı ve maaşların parçalı bir şekilde ödendiği öğrenilirken Personel AŞ’de çalışan işçilerin yarım maaş aldığı kaydedildi.

‘SİVİL KİŞİLER ÇÖP TOPLAMAYA ÇALIŞTI’
Yaşanan maaş krizine dair Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Genel İş İzmir 8 Nolu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin “Maaş sorunu devam etmesinden kaynaklı bugün temizlik işçilerinde iş bırakma kararı aldık. Karşıyaka Çarşı’da sivil kıyafetli sivil araçlı kişilerin çöp topladığı haberi gelmesi üzerine gittik. İşçiler bu kişilere engel olmaya çalıştı. Bu sürede bir kısa tartışma yaşandı. Çöp toplamalarına engel olduk. Karşıyaka Belediyesi işçileri sadece maaşını istiyor. Emeğinin hakkını istiyor. Üretimden gelen gücünü kullanarak bugün bir iş durdurma eylemi yaptık. İşçiler çocuklarına okula giderken para veremedikleri için doğal gaz ve elektrikleri kesildiği için bu şartlarda çalışmak istemiyorlar ve de ücretlerini istiyorlar. Eylem ve etkinliklerimiz devam edecek” dedi.