GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Mayıs 2024 Çarşamba 16:20

Karşıyaka'da kriz sürüyor: İşçilere parça parça maaş!

Karşıyaka Belediyesi’nde uzun süredir devam eden maaş ve ikramiye problemi yeni döneme de yansıdı. Belediyenin yeni başkanı Yıldız Ünsal döneminde Personel A.Ş bünyesindeki işçilere Mayıs ayı maaşlarından 5 ile 7 bin TL arasında değişen bir para yatırıldı. Belediyenin en büyük şirketi Kent A.Ş’deki işçiler ise henüz maaş alamazken belediye memurlarının ise 2 aylık sosyal denge tazminatı bulunuyor.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın, Karşıyaka’yı emanet ettiği Belediye Başkanı Yıldız Ünsal döneminde de mali sorunlar yeniden devam etti.

Sendikanın görüştüğü işçiler yeni dönemde maaşlar konusundaki şikâyetlerini ilgili şube yönetimlerine bildirdi.

Personel A.Ş bünyesinde çalışan işçilerin hesaplarına Nisan ayı maaşlarından 5 bin TL ile 7 bin TL arasında değişen bir para yatırıldı. Geriye kalan ödemeler için bir takvim belirlenmezken mali durumdaki sorunun altı çizildi. İşçilerin 25 bin TL’lik daha alacağı bulunuyor.

KENT AŞ’YE PARA YOK
Karşıyaka Belediyesi’nde saha ve büro personelleri dahil çok sayıda kişinin görev aldığı Kent AŞ’deki çalışanların hesaplarına ise hiç para yatırılmadı. İşçiler henüz maaşlarını alamadı.

MEMURLAR 2 AY GERİDEN
Öte yandan memurların sendikal hakkı olan sosyal denge tazminatlarındaki ödenmeyen ay sayısı ikiye çıktı. Memurlar, maaşlarına ek olarak aldıkları sosyal dengeleri alamadı. Memurların da 30 bin TL’lik alacağı bulunuyor.

TAŞINMAZ ALIMI FORMÜLÜ
Karşıyaka Belediyesi'nin önceki dönem başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka Belediyesi’nde yaşanan mali sorunu çözmek için taşınmaz alımı formülü geliştirmişti.  Mavişehir'de bulunan ve Tugay döneminde TOKİ'nin yaptığı ihaleden 24 milyon TL'ye satın alınan belediye hizmet alanı statüsündeki arazinin büyükşehir belediyesi meclisinden yetki alındı. Arazinin satın alınmasıyla darboğaz yaşayan Karşıyaka Belediyesi'ne kaynak aktarımı sağlanmış olacak.