GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Aralık 2021 Çarşamba 18:20

Karşıyaka’da katı atık toplama bedeline zam yok

Karşıyaka Belediyesi meclisinde alınan karar ile birlikte katı atık toplama bedeline yapılan zam geri çekildi.

Metehan UD/EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısı birinci oturumu, Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın başkanlığında Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda gerçekleşti. Meclis’in ana gündemi ise katı atık toplama bedeli ile ilgili gündem oldu.

Meclis açılışında bilgilendirme yapan Başkan Cemil Tugay, Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü’ne  belediyede görevli olan İnşaat Mühendisi Aynur Gündoğdu’nun atandığını kaydetti. Tugay ayrıca, meclis üyesi Atilla Baysak ile birlikte gerçekleştirdikleri Saraybosna ziyareti ile ilgili bilgilendirme yaptı. Tugay, izlenimlerini meclis üyeleri ile paylaştı. Tugay, ayrıca ölüm yıldönümü nedeniyle Karşıyakaspor’un efsane oyuncularından Lemi Yerli’yi de andı.

KARS SUSUZ İLÇESİ KARDEŞ KENT OLACAK

Ardından başkanlıktan ve meclis üyelerinden gelen önergelerin görüşülmesine geçildi. Kars Susuz Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında kardeş şehir protokolünün imzalanması için Başkan Cemil Tugay’a yetki verildi.

28. Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği’nin 18-24 Nisan 2022 tarihleri arasında yapılmasına yönelik önerge Plan ve Bütçe, Kültür ve Turizm ve Çocuk ve Aile komisyonlarına gönderildi. Yaralanan kedi ve köpeklere vatandaşlar tarafından ilk müdahalenin yapılabilmesi için “kedi ve köpeklere acil ilk yardım” kursu düzenlenmesi hakkında önerge ise kabul edilerek Hayvan Hakları ve Çevre ve Halk Sağlığı komisyonlara gönderildi.

2022 Mali Yılı Bütçesi ekinde yer alan katı atık toplama bedellerinin değiştirilmesine yönelik önerge Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi. Ek gündem maddeleri de gündeme alınarak, ilgili komisyonlara sevki gerçekleşti.

Başkanlıktan ve meclis üyelerinden gelen önergelerin tamamlanmasının ardından meclise, Plan ve Bütçe Komisyonu’nun toplanması için ara verildi.

2021 TARİFESİ KABUL EDİLDİ

2022 Mali Yılı Bütçesi ekinde yer alan katı atık toplama bedellerinin değiştirilmesine yönelik Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen öneri oybirliği ile kabul edildi. Karara göre mecliste kabul edilen 2022 bütçesi ile birlikte hane başı 30 lira olarak belirlenen katı atık toplama bedeli 2021 yılında alınan 22 liraya geri çekildi.

'KÜÇÜK BİR MİKTARDA OLSA...'

Kararla ilgili bilgilendirme yapan Başkan Cemil Tugay “Katı atık bedellerinin bu sene artmaması ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in iradesi oldu. Biz de bu iradeye uygun olarak bu kararı aldık. Küçük bir miktarda önemli olan böyle bir duruş göstermektir diye düşünüyorum. Geçen seneki seviyesinde tutmuş olduk.” dedi.

Komisyonlardan gelen raporlar arasında olan Karşıyaka-Örnekköy Mahallesi’nde yer alan 2447 ada, 10 parselin plan onama sınırı dışındaki kalan kısmının ağaçlandırılmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesine tahsisi oy birliği ile kabul edildi.  Karşıyaka’daki ileri yaşlı bireylerin sosyalleşmesi amacıyla mahalle kütüphanelerinde etkinler yapılması da kabul edildi.

ANAOKULLARINDA KAYNAŞTIRMA SINIFLARI AÇILACAK

Ayrıca aile içi şiddete ve kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratma ve korumaya yönelik politikaların geliştirilmesi için belediyenin çalışmalar yapması da kararlaştırıldı. Yine gündemler arasında yer alan başka bir maddeye göre de belediyeye ait anaokullarında kaynaştırma sınıfları açılması için mevcut öğretmenlere yönelik hizmet içi özel eğitim programı hazırlanması ve özel eğitim öğretmeni alınması da oybirliği ile kabul edildi.

Ayırca Kıbrıs – Irak – Balkanlar – Avrasya Türk Edebiyatları Kurumunun (KIBATEK) işbirliğinde, önceki belediye başkanlarından merhum Kemal Baysak’ın anısına 10-12 Aralık 2021 tarihlerinde 47. Uluslararası Edebiyat Şöleni yapılması hakkındaki önerge de kabul edildi.