GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Mayıs 2019 Pazar 13:45

Karşıyaka'da gergin 19 Mayıs: AK Parti ve CHP'den karşılıklı sert açıklamalar

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Karşıyaka'da yapılan törende tartışma yaşandı. Tören bitiminde CHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ile AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu ve Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu arasında sözlü tartışma meydana geldi. Tartışmanın ardından Çiftçioğlu ve İslamoğlu tören alanını terk etti. AK Parti'den sert açıklama geldi.

EGEDESONSÖZ-  19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin İzmir'deki adreslerinden biri de Karşıyaka oldu.

Karşıyaka'daki Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen tören bitiminde ise tartışma çıktı. CHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım'ın konuşmasına müdahale eden AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu ile Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu arasında sözlü atışma meydana geldi. 

Tören bitiminde yapılan sohbet esnasında CHP'li Yıldırım'ın konuşmasına sinirlenen AK Parti İlçe Başkanı Çiftçioğlu "ortamı provoke etme" dediği öğrenilirken ipler bir anda gerildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İslamoğlu da “15 Temmuz Şehitleri Okulu’nda devlet töreni var, oraya gel” deyince Yıldırım "törenler okullarda değil alanlarda coşkulu kutlanır" sözüyle karşılık verdiği öğrenildi. Ortamın daha da gerilmesi üzerine İslamoğlu ve Çiftçioğlu alandan ayrıldı. İki isim alandan ayrılırken bir grup vatandaş da İslamoğlu ve Çiftçioğlu'nu alkışlarla protesto ettiği görüldü.

Gerginliğin ardından kürsüye çıkan CHP İlçe Başkanı Yıldırım sert açıklamalar yaptı. Yıldırım, "Biz provokatör değiliz… Biz 1923’te bu ülkenin kuruluş felsefesine inanmış Atatürkçüleriz. Biz cumhuriyet sevdalılarıyız. Biz büyük önderimizin doğum gününü büyük önderimizin huzurunda kutlamaya geldik. Provokatör sizsiniz. Bu ülkenin bütün değerlerini 2002’den beri yok ettiniz. Ve bizlerin sessiz kalmasını istiyorsunuz. Hiçbir Atatürkçü sessiz kalmayacak. 23 haziranda da her şey güzel olacak diyerek İstanbul’dan başlayacağız yürüyüşe. Bu devlet görevlileri de şunu bilecekler; nasıl ki yerel yönetimler el değiştirdi bir gün Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetimi de el değiştirecek. İlelebet gitmeyecek. O zaman sizler de devlet görevlisi olduğunuzu hatırlayacaksınız. Biz bu ülkenin sevdalılarınız. Büyük önderimiz bize iki büyük eser bıraktı biri Türkiye Cumhuriyeti biri CHP. Bizler bunları korumaya kararlıyız. Devlet görevlisi olduğunuzu unutmayacaksınız. Siz AKP’nin parti yöneticisi değilsiniz" dedi.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA
Yıldırım’ın açıklamalarının ardından AK Parti İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu’ndan açıklama geldi. CHP İlçe Başkanın tören kutlamaya değil, provokasyon yapmaya geldiğini iddia eden Çiftçioğlu, “tören alanında CHP’li ilçe yöneticilerinin muhtarlarımıza dahi protokol sırasında yer vermeyerek tabiri caiz ise birbirleriyle rol kapma yarışmasına girdiklerini hayretle izlemiş olduk.  CHP’nin yaklaşmakta olan Karşıyaka İlçe kongreleri öncesi ucuz kahramanlık yapmaya çalışarak, milli birlik ve beraberliğimizin sembol gününü bu amaçlarına alet etmelerini ve  değerler üzerinden ucuz siyaset yapmalarını kınadık” dedi.

CEMİL TUGAY NEDEN KATILMADI?
Çiftçioğlu, “Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nde düzenlenen 19 Mayıs 100. Yıl Dönümü Kutlama etkinliğine tüm protokolümüzün ve halkımızın katılmış olmasına rağmen neden bir belediye başkanı olarak katılmadığının veya bir temsilci göndermedi” dedi. Çiftçioğlu, Tugay’a, “İlçe Başkanın mı izin vermedi, yoksa 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi ismi mi seni rahatsız etti?” dedi.

CEMİL TUGAY’A UĞUR YILDIRIM UYARISI!
Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın CHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın gemisine binmemesi gerektiğini belirten Çiftçioğlu; “Cemil Tugay tüm Karşıyaka’nın belediye başkanıdır bunu unutmaması gerekiyor,  tören bittikten sonra CHP çelengi konulurken Cemil Tugay’ın Uğur Yıldırım’a arkadan eşlik ettiği fotoları gördüklerinde, konumu gereği kendisine üzüldüğünü belirterek, bir belediye başkanı bu duruma düşmemeliydi” dedi.