GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Nisan 2024 Çarşamba 17:07

Karşıyaka’da devir-teslim günü… Başkanlık mührü artık İşçimenler’in!

Karşıyaka’da 5 yıl görev yaptıktan sonra Cumhuriyet Halk Partisi Adayı olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Cemil Tugay, bugün gerçekleştirilen tören ile başkanlık mührünü Cumhuriyet Halk Partisi’nden Karşıyaka Belediye Başkanı seçilen Behice Yıldız İşçimenler’e devretti. İkili birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından belediye başkanlığı görevine seçilen isimler mazbatalarını alırken 2019-2024 yılları arasında görev yapan belediye başkanları da görevlerini yeni seçilen isimlere devretmeye devam ediyor.

Karşıyaka’da da 5 yıl görev yaptıktan sonra Cumhuriyet Halk Partisi Adayı olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Cemil Tugay, bugün gerçekleştirilen tören ile başkanlık mührünü Cumhuriyet Halk Partisi’nden Karşıyaka Belediye Başkanı seçilen Behice Yıldız İşçimenler’e devretti.

Yoğun katılım ile gerçekleştirilen törende ilk olarak belediye binası önünde açıklamalarda bulunan Tugay ve İşçimenler, sonrasında ise başkanlık makamına çıkarak görev devir teslimini gerçekleştirdi.

TUGAY:BENİM İÇİN BAŞKA BİR HİKAYE…
Mühür tesliminde konuşan Cemil Tugay, “5 yıllık görev sürenin sonunda  bayrağı devralacak olan çok değer verdiğimiz  kadın belediye başkanlarımızdan Sayın Yıldız İşçimenler’e bugün görevimi devretmenin onurunu ve mutluluğunu yaşıyorum.  Benim için bundan sonrası başka bir hikaye ama Karşıyaka'nın değeri, Karşıyaka'nın önemi hiçbir zaman  inkar edilemez.  Hepimiz için çok özel bir kente hizmet etme onurunu her zaman yaşayacağımız bir yer.  Ve bu onuru yüreğinde hissederek bu hizmeti gerçekleştireceğine hiçbir şüphe duymadığım, Karşıyaka'nın köklü ailelerinden birisinin çocuğu olan, bu kente büyümüş Yıldız Hanım'a bu görevi devretmek benim için çok daha özel bir onur. Başarılı olacağına dair hiçbir şüphem yok.  Ben de Büyükşehir Belediyesi üzerinden Karşıyaka'ya yapacağım hizmetlerle  onunla bu sorumluluğu paylaşacağım için ayrıca gerçekten çok özel bir kıvanç duyuyorum. Dilerim hep güzel günler yaşarız. Dilerim hep başarılı, iyi günlerde buluşuruz. Ne zaman bana ihtiyacınız olursa koşup gelmeye hazır olduğumu ifade ederek  hayırlı olsun diyoruz” diye konuştu.

İŞÇİMENLER: HER ZAMAN ARAYABİLİRİM
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız İşçimenler ise “Gerçekten bugünkü mutluluğumun tarifi yok ama sizin büyükşehir başkanı olmanızdan dolayı duyduğum gururu da nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Çok gurur duyuyorum. Çok mutlu oldum. Sizin yolunuz çok açık biliyorum. Nasıl burayı bu kadar güzel yönettiyseniz, orada da harikalar yaratacaksınız. Ben her zaman sizin desteğinizi istiyorum. Her zaman sizi arayabilirim” ifadelerini kullandı.

Masada bulunan bir heykeli gösteren Tugay, “Bunu bir Karşıyakalı bana hediye etmişti. Özellikle bunu burada bırakmak istiyorum. Bu sizin eliniz bu benim elim, aramızdaki mesafe bu kadar olsun” dedi.