GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Ekim 2023 Salı 20:17

Karşıyaka’da dev bütçeye onay!

Karşıyaka’nın 2024 yılı gelir-gider bütçesi 2 milyar 495 milyon TL olarak belirlenirken 120 milyon borçlanma öngörüldü.

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediyesi’nin Ekim ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu gerçekleştirildi.

Belediye meclis salonunda Başkan Cemil Tugay’ın yönetiminde gerçekleşen oturumun ana gündemi 2024 Mali Yılı Performans programı tasarısı ve 2024 Mali Yılı Bütçe Tasarısı oldu.

2,5 MİLYARLIK BÜTÇE 
Gündem maddelerine dair söz alan CHP’li Meclis üyesi ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Emine Çağatay, “2024 yılı gelir-gider bütçesinin 2 milyar 495 milyon TL olarak tasarlanmıştır. Bütçemizin yapı taşlarını oluşturan ilkelerin şeffaflık, ölçülebilirlik, hesapverilebilirlik ve katılımcılık olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. 2024 yılı bütçesi Karşıyakamıza hayrlı olsun” dedi.

GİDER BÜTÇESİ
Performans programına değinen Polat “Performans programı belediyemizce belirlenmiş 5 yıllık planlar doğrultusunda Karşıyaka’nın kentinin güçlü yapısından aldığı güç ile katılımcı adil şeffaf yönetim anlayış ile yaşanabilir, tercih edilen sağlıklı bir kent yaratmaktır. 2024 yılı gider bütçesinde genel kamu hizmetlerine 1 milyar 648 bin 701 TL, savunma – güvenlik hizmetleri 78 milyon 668 bin TL, ekonomik hizmetler 473 bin TL, çevre koruma hizmetleri 125 bin, diğer hizmetler (sağlık, kültür, din, iskan ve sosyal güvenlik) 169 bin TL’dir. Gider bütçesi toplamda 2 milyar 495 milyon TL’dir.” diye konuştu.

GELİR BÜTÇESİ
Gelir bütçesi dağılımı hakkında bilgi veren Polat “Vergi gelirleri 755 milyon 620 bin TL, teşebbüs ve mülkiyet gelirleri 255 milyon 10 bin TL, bağış ve yardımlar 2 milyon 30 bin TL, diğer gelirler 937 milyon 340 bin TL ve sermaye gelirleri 425 bin TL olarak öngörülmüştür. 120 milyon borçlanma ile bütçemiz dengelenmiş olup 2 milyar 495 milyon TL olarak belirlenmiştir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından performans ve mali bütçe taslakları AK Partili meclis üyelerinin şerhleri ile meclisten oy çokluğu ile geçti.

AK PARTİ GRUBU’NDAN ELEŞTİRİLER
Bütçeye dair söz alan AK Partili Meclis üyesi Ahmet Uğur Baran “Başkanım meclisimize hoş geldiniz. Uzun zamandır sizi burada görememiştik. Bir vazgeçmişliğiniz var ama bu kadar da belli etmeseydiniz keşke. Belirtmek isterim CHP’nin içişleri beni ilgilendirmez. Girdiği her seçimi kaybeden bir Kılıçdaroğlu’na bayrak açmak ve Özgür Özel’le farklı şehirlerin kongrelerine gitmek sizin tercihinizdir. Fakat kazanamayacak bir başkan adayının peşine takılan bir başkan adayının bir sonraki dönemi görme gibi şansı yoktur. Bu yüzden mecliste son kez bir bütçe oturumuna başkanlık edecek bir başkanın başkanlık performansını son kez değerlendireceğiz. Sizin döneminizde o kadar çok şey yaşadık ki… Bir anda açılıp sonrasında ruhsatsız olduğu için kapatılan büfelerimi sayalım. HDP logosunun ikizi gibi bir logoyu belediyenin iştiraki olan restorana açmak girişimini mi sayalım. En önemli konu başlığımız belediyemizin maaş ödemesi. Yıllardır bu sorunu gündeme getirdiğimizde başkan pembe tablolar çizdi. Siz bu pembe tabloyu çizerken işçi kardeşlerimiz de yüreklerinden sizi çizdiler. Paralarını aylarca gecikmeli aldılar. İzmir’de belediye nüfusuna göre en fazla personelinin olduğu Karşıyaka’da belediye şirketi işçilerinin yarısının son beş yılda göreve geldiğini gördük.  Personel saylarının fazlalığını kültür birimine attınız. Neden eser yatırım yapmıyorsunuz dediğimiz ‘para mı basıyoruz’ dediniz. Para basmıyorsanız bu kadar yoğun personeli neden almıyorsunuz. Başka bir ilçede bu kadar eylem olmamasını sorguladınız mı? Basından gördüğümüz kadarıyla işçileri suçlu olarak gördünüz, tehditler savurdunuz. Tehdidinin üstüne ‘AKP’nin ekmeğine yağ sürüyorsunuz’ dediniz. Bize bu konuşmaları yaptıran işçiler değil siz ve sizin yönetim anlayışınızdır. Bu kapı işçi dostu olmayı başaramamıştır.” dedi.

‘VİZYON KAZANDIRACAK NE YAPTINIZ?’
Performans programına da değinen Baran “Performans raporunda şu kadar park yaptık, şu kadar hizmet yaptık gibi süslü lafları geçelim. Milyarı aşan bütçenizle Karşıyaka’nın hak ettiği, Karşıyaka’ya vizyon kazandıracak ne yaptınız? Karşıyaka’yı rahatlatacak ne battı çıktı yaptınız? Siz Karşıyaka’nın albesini bırakın geliştirmeyi korumak için ne yaptınız? Siz ‘macera parkı’, ‘alzeymır merkezi’ yaptık diyeceksiniz ben size Karşıyaka’yı hangi eseri kazandırdınız diye soruyorum. Büyükşehir ile ‘stadı biz yapacağız’ diye yola çıktınız bir çivi dahi çakamadınız. Bahane üstüne bahane anlattınız? İZVAK Başkanı Ali Erten “Bakanlık protokolü imzaladı, Büyükşehir’e yolladı. Büyükşehir imzalayıp Bakanlığa yollamadı’ dedi. Bu açıklama için ne diyeceksiniz? İzmir’in hangi ilçesinde Karşıyaka’daki gibi uzun yılladır bitmeyen bir inşaat projesi var? Siz metruk görünümlü bina için ne açıklama yaptınız? Soyer’e “artık inşaat izlemekten bıktık” dediniz mi? Türkiye genelinde bir çarşıda engellileri topyekün süren tek belediye başkanı sizsiniz. Bu engelli düşmanlığına karşı maalesef kelimeler yetmez alkış gerekir” ifadelerini kullandı.

DÖNÜŞÜM ÇIKIŞI
Karşıyaka’daki dönüşüm çalışmaları ile ilgili belediyeyi eleştiren Baran “Karşıyaka’daki dönüşümün ne kadar önemli olduğunu depremler sonrasında gördük ama Karşıyaka’da ne kadar ilerleyebildik. Cumhuriyet ve İnönü’de ne kadar başarılı olundu. Sayın Kılıçdaroğlu’nu temel atma töreni için Karşıyaka’ya çağırdınız ama baktık ki İZBETON ve büyükşehir denetimindeki binada beton ve demir çalınmış.  Biz ne söylesek aldırmıyorsunuz Kılıçdaroğlu’ndan mı utanmıyorsunuz. Yine Zihni Sinir projesi olarak Karşıyaka’yı Yamanlar’a taşımak istediğinizi söylediniz. Biz bunu kentsel dönüşüm için söylüyorsunuz sandık ama meğer başkan Mavişehir’i Çiğli’ye kaptıracağı için vatandaşı taşımayı düşünüyorumuş.” dedi.

‘KARŞIYAKA’NIN PARASI KİMDE KALACAK’
Baran “Performans programında araç kiralamalara bakıyorum.  2024 yılında kiralanacak araç sayısı 30. Kiralama bütçesi 15 milyon TL. Bu durumda biz bir aracı bir yıllığına 500 bin TL’ye mi kiralıyoruz. Bu nasıl bir israftır. Bu kiralama bedelleri ile Karşıyaka’nın parası kimde kalacak. Belediye hizmet memnuniyet oranı 2022’de yüzde 67 demişsiniz. 2023 tahminiz yüzde 70, 2024 tahmininiz yüzde 75 demişsiniz. Bunu neye göre hesaplıyorsunuz. Buna kendiniz inanıyor musunuz? Performans raporunda gözlem, analiz, anket yaptık diyerek milyonlarca liralık bütçeyi şişirmeyi nasıl başarıyorsunuz merek ediyorum. Bütçemiz bir sigara kimi yenilmiyor ve içilmiyor ama sadece masrafa yol açıyor. Üstelik sağlığa da zararlı. İlçede gelişme, eser hizmet yok ama bütçe yetmiyor. Bütçede iki halı saha yapacağı için 10 milyon TL bütçe yazılmış. Tüm belediye hizmetlerine en az yüzde 50 zam yapmışsınız. Bu yüzde yüzlere çıktığı da oluyor.  Nerede kaldı sosyal belediyecilik. Bu biz hizmet üretemiyoruz, belediye personelinin maaşını ödeyemiyoruz, bütçeyi yönetmeyi beceremiyoruz. Bu beceriksizliğin bütçesini de yolu Karşıyaka’dan geçen vatandaşa çıkarıyorsunuz. Size göre suçlu İller Bankası, taşınmazlarınıza haciz koyan SGK, suçlu mazot. Suçsuz olan siz ve yönetiminizdir diye düşünüyorum sayın Başkanım. Elde var sıfır. Size önerim başkanlıktan sonra Karşıyaka sokaklarında gezin bakın kaç kişi memnun. Sanırım artık anahtarı AK belediyeciliğe teslim edip muayenenize dönme vakti gelmiştir sayın Başkanım. Size doktorluk kariyenizde başarılar diliyorum.” dedi.

BAŞKAN KARŞIYAKA’YI İHMAL ETTİ
AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk de “Başkanımıza bir haller oldu. Genel seçimlerde sonra başkanımızın ufku bakış açısı değişti. Karşıyaka’yı ihmal etti. Son 4 meclisin 3’ünde başkanımız yoktu. Olduğu meclise de son anda yetişti. Bu siyasi bir tercihtir. Başkanımız bir tavır ortaya koydu. Temsil ettiği görüşün arkasından gidecek sorun yok ama bunu yaparken Karşıyaka’yı ihmal ederseniz sorun orda başlar. Vaktiniz önce Karşıyaka Belediyesi olmalı. Karşıyaka’yı sahipsiz bırakmayı kimsenin hakkı yok. Hele ki bu başkanı olursa… Son gün bile ilgi odağında Karşıyaka olması lazım. Başkanımızın ilgisizliğini… Çiğli Belediye Başkanı müjde vereceğim diyerek ‘Karşıyaka’nın toprak parçasını alacağız’ dedi. Ben orada kendimizi yalnız hissettim. Başkanımız ileriki günlerde açıklama yapacağız dedi. 1 ay gibi bir zaman geçti. Açıklamayı duyan var mı, ben duymadım. Karşıyaka ilçesinin birisinin almasından bahsediyorum, biz sessiz kalıyoruz. Mahkeme kararı olabilir ama çıkın duruşunuzu gösterin. Başkanımızın son yerel seçimlerdeki tutumundan dolayı tam destek almadığını biliyorum. Bunun halka yansıdığını da biliyorum. Başkanımız geçtiğimiz günlerde kadro değişikliği yaptı. 2 belediye başkan yardımcısı gündeme geldi. Ben aday olsam seçimlere 3-4 ay kalırken bu kadar ciddi bir revizyonu kabul etmem. Kendi kadromu kendi bütçemi oluşturmayı isterim. Ben seçilen başkan yardımcılarına itiraz etmem. Ama bürokratların içinden seçilip yardımcı yaparsanız onun ayağını bağlamış olursunuz. Bütçe ve performans hakkında beni üzen bir şey var. Bütçe ile ilgili sıkıntılı bir duruma düşmüşüz öğrenci taşıma işini durdurmak orunda kalmışız. Keşke kalmasaydık… Gerçi sorun çözülüyormuş, bunu öğrendim mutlu oldum” dedi.



CHP’Li AYDIN: İNSANA YATIRIM BÜTÇE KALEME ALINMAZ
AK Partili meclis üyelerinin eleştirilerine yanıt veren CHP’li Meclis Üyesi Murat Aydın da “Siyasi söylemler siyasi tercihlerdir ve bu siyasi söylemler ve terciler bir şehrin nasıl yönetileceği konusunda bize nasıl bir yol gösterir. Kendileri standart sağ siyasi yaptıkları için beton, proje, büyük devasa projeleri biliyor. İnsan, insan yok. İnsanın olmadığı o kadar belli ki. Emekliye müjde diye açıklana rakam 5 bin lira. Emekli olup çalışanlara para yok. Çünkü devasa projelere para ayırılıyor. Siyasetlerinde emekliler çocuklar yok. Siyasi tercihin böyle olması sonucu… İki ayrı yerden rakam aldım. Hem bakanlıktan hem de insani gelişme İnsani Yaşam Vakfından rakam aldım. Türkiye’deki en gelişmiş ilçelerden 10’unun CHP’li belediye yönetiyor. Fark budur… Sağ siyasette insan yoktur. İnsanın değeri yoktur. İnsana yatırım bütçe performansında kaleme alınmaz, önemsenmez. Belediye nedir ve ne yapar? Belde halkanın mutluluğunun peşindedir. Belde halkın mutluluğunu sağlaması için alt başlık açmak gerek. Birisi dezavantajlılara yönelik hizmetlerdir. Yaygın olan hizmetlerdir. Öğrencilere bir sıcak yemeği zül görüp belediyenin yaptığını engellemeye çalışmak bir sağ siyasettir. Yemeğe zam geldi diye çatala bıçak vurarak eylem yapanları gözaltına almak sağ siyasettir. Bunu görmezler bütçede. Bunu yapmalarını beklemeyin, bakış açıları böyle değil çünkü. Ondan ayrı partilerdeyiz. Karşıyaka neden şehri? Bu şehrin sokaklarında kadınlar dolaşabiliyor. Karşıyaka Belediyesi de Sayın Cemil Tugay da CHP’li belediyelerde siyasi odaklı siyaset yapar ve kendi personeliyle yapar. Arkadaşların yatırım dediği bütçeyi burada personeli bütçesi olarak görürsünüz. Bütün zorluklarına rağmen sendikalaşmayı kabul eder CHP’li belediyeleri. Bir tane AK Partili belediyelerde eylem gördünüz mü? İşçinin maaşının keserek o çılgın projeleri yapıyorlar. Sayın Tugay bilmiyor mu bunu. Ama o zaman gelişmişlik endeksinde ilk 10’a giremez. İnsanların yaşamak istediği bir şehir olmaz. Kültür Bakanlığının bütçesi ile Karşıyaka Belediyesi’nin bütçesini mi karşılaştırıyorsunuz? Biz bununla böbürleniriz ama bu Bakanlığa ayıp olur. Her bütçe konuşmasında derim; bütçeler siyasi tercihlerini ortaya koyar. Nasıl bir şehir istediğini ortaya koyar. CHP’nin yönettiği belediye kişileri bireylerin mutluluğu için tercihlerini ortaya koyar. Bu bütçede beton göremezler. Bu bütçede insanların mutluluğu için çaba sarf eden belediye görürler” diye konuştu.



BAŞKAN TUGAY’DAN ELEŞTİRİLERE YANIT!
Eleştirilere yanıt veren Başkan Tugay “Benim devam edip etmemem ayrı bir konu ama meclis üyeleri olarak bizler beş yıllık dönemde bir sorumluluk üstlendik. Beraber elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bazılarımız çalıştı,  bazılarımız laf üretti. Yapılanları yapılamayanları masaya yatırdığımızda bazı şeyleri eksik bulmamız mümkün değil. Bu muhtemelen Türkiye’deki bütün belediyeler ve merkezi hükümet için geçerli. Bahane değil ama krizlerle geçirdiğimiz bir dönem oldu” dedi.

‘İLÇE SINIRLARI DEĞİŞMİYOR’
İlçe sınırı tartışmaları da değinen Başkan Tugay “Karar Mavişehir’i Çiğli’ye bağlayın şeklinde değil ki. Çiğli Belediye Başkanı’nın bu konudaki açıklamasını gülerek, tebessüm ederek karşıladık, heyecanına verdik ama bunu aramızda kavga ediyormuş gibi cevap vermedim, bundan sonrada vermeyeceğim. 31 senedir devam eden sınırlarla ilgili tartışmaya dair mahkeme kararına baktığımızda şu anda ilçe sınırları değişmiyor. Siz neden topraklarımızı kaptırdınız şeklinde bir açıklama yapıyorsunuz ki. Bu karara göre sınırlar değişmemektedir. Mahkeme kararının anlamını açıkladık. Mavişehir zaten bu tartışmaya dahil değil. Yalı mahallesinin bir kısmını kapsıyor. Bunu da o bölgedeki vatandaşlara açıkladık. Sınırlarla ilgili konuyu merkezi hükümet yeniden çalışsın diyor. Kurulacak komisyon çalışma yapacak ve vatandaşa soracak. Bizim kanaatimiz sınırlar küçülmeyecek ve bir kısım büyüyecek. Bu idari bir süreç. 12 sene daha sınırların değişmeyeceğini söyleyebilirim” dedi.

‘ÇALIŞAN SAYISI ARTMADI AZALDI’
Personel sayısı ile ilgili eleştirilere yanıt veren Başkan Tugay “Orada gözünüzden kaçan bir detay var. Haziran ayı itibari ile veriliyor o rakamlar. Nisan ayında geçici personel alırız. Birkaç yüz tane alınıyor üstelik. Çoğu altı ay olarak çalışıyor. Sürekli çalışan kişiler değil. Yine gözden kaçırdığınız bir konu. Karşıyaka’dan 160-170 kişi emekli oldu. Başladığımıza göre çalışma sayımız 173 kişi daha az. Çok işçi çalıştırılıyor iddianız gerçekten gerçek değil. Tamamen tahminler üzerine söylenmiş bir rakam. Yoksa biz belediyeyi gereksiz personellerle doldurmadık. Karşıyaka Belediyesi ortalamanın çok üstünde hizmet kalitesi olan bir belediye. Tesis sayısı çok fazla olan bir belediye. Ne mutlu bize ki Türkiye’de ilk denebilecek bir hizmeti burada veriyoruz. 2 üniversite ile birlikte teknoloji geliştirme merkezi kuran başkan bir belediye yok. Orkestralar Müdürlüğü mü olabilir diyebilirsiniz ama o müdürlük neler yapıyor bilseniz sormazsanız. Karşıyaka bir kültür sanat kenti ve çok sayıda kültür ve mahalle merkezi var. Karşıyaka Belediyesi’nde çalışan personelle ve siz meclis üyeleri ile gurur duyuyorum. Keşke her yer Karşıyaka olsa da cennet olsa.” diye konuştu.

MENEMEN ÖRNEĞİNE SERT YANIT
AK Partili meclis üyelerinin Menemen Belediyesi’nin araç alım örneğine de yanıt veren Başkan Tugay “Bize örnek gösterdiğiniz Menemen Belediyesi’ndeki gibi bir defasında 1,5 milyon metrekare, bir defasında 2 milyon metrekare bir şeyler satıp ondan sonra Türkiye’nin bütün popüler şarkıcılarını getirip ayrı konser verdirip şovlar yaptırmıyoruz. Beğenmediğiniz Orkestralar Müdürlüğü kendisi korolar kurup sahneye çıkıyor. En az beş bin kişi izliyor. Sahnede şarkı söyleyen insanlar arasında vatandaşlar var. Biz de kendi koromuzu alkışlıyoruz. Ne milyonlarca TL veriyoruz ne de arsa satıyoruz. Stadı verdim veriyorum falan diye adeta ciddiyetsiz davranarak İZVAK Başkanı gibi insanlara yalanlar söyletiyorsanız ve ondan sonra da onu federasyon yönetim kuruluna alıyorsanız. Şu anda bozacının şahidi onu bize gösteriyorsanız buna itiraz ederim. Stadla ilgili yazdığımız yazıları arkadaşlar sizlere versin. Kaç tane yazı yazdık devredin diye ama cevap bile vermediler. Stadı devir etme çalışması oldu. Tribünlere dönüp bizi suçlu çıkardınız. Allah yukarıda şahit siz suçlusunuz. O stadı yapmadınız ve yaptırmadınız, gerçek budur” dedi.

‘ENGELLİ İŞPORTACILARLA SORUNUMUZ YOK’
Tugay “2 halı sahanın maliyeti 10 milyon TL diye eleştirdiniz. Düşünün maliyeti ne kadar yükselmiş. Diğer taraftan da onlar sadece bir halı saha değil bir spor kompleksi. Bizim engelli işporta tezgahları ile ilgili bir sorunumuz yok. Tezgahların bir sahibi bir de kiracısı var. İstismar edilen bir durum var. Oradaki vatandaş ve esnaf durumdan rahatsız. Biz de oradaki arkadaşların yerlerini değiştirdik. Sadece onlarla ilgili oradaki diğer stantlarla ilgili bir karar aldık. Biz bunla ilgili herkesten memnuniyet duyduk. Engelli biri varsa getirin bir yer bulalım ama biz herkesin rahatsızlıklarına kulak vermek zorundayız. Satılıyor diye dediğiniz yer huzurevi değildi. Siz orayı boşalttınız. Merkezi hükümet orası için onda biri değerinde bir değer biçti. Biz Karşıyaka’nın hakkını koruduk ve bedava veremeyiz. Biz orayı satmadık satmayı da düşünmüyoruz. Bakanlık belediyeye ait bir yere resmen çökmüş durumda. Satıyor diye insanlara yalan söylediniz. Oraya bize geri verin satıp satmadığımızı görün. Yalancıları kınıyorum.” dedi.

‘VATANDAŞLARLA DOST OLDUK’
Tugay konuşmasında şunları söyledi:

‘Karşıyaka’nın 10 yılı kayıp’ dediniz. Ben kendi başkanlığım dönemimdeki beş yılla ilgili gerekli hesabı veririm. Kayıp mayıp değil. Biz olmasaydık TOKİ, Mavişehir’deki 3 bölgeyi satmıştı. Karşıyaka kayıp mı etmiş oldu? Birini biz satın aldık, diğerlerine itiraz ettik kamuda kaldı. Biz Mavişehir’deki kamu alanları kamuda kalsın derken siz TOKİ eliyle kamusal alanları satmaya çalıştınız.  Bahsettiğiniz saçma anketlerle ilgili Karşıyakalıların bilgisi yok çünkü onlara sorulmuyor. Ben her gün dışarıdayım, insanların arasındayım ve sevgi ve saygı dışında bir şey görmüyorum. Tabi itiraz edenler eleştirenler oluyor. Onları da dinliyoruz. Haklı olanları da yerine getiriyoruz. Bu dönem çok güzel işler yaptık. Vatandaşlarla dost bir belediye olduk.

PARTİ İÇİ ELEŞTİRİLERİNE YANIT
Televizyon programlarında yaptığı konuşmalarla ilgili eleştirilere de yanıt veren Başkan Tugay “Tek adam partisi değilseniz ve demokratik bir parti iseniz, bir özeleştiri ortamı varsa bu her şeyin önüne geçmişse ve ben de sorumlu bir belediye başkanı isem eğer tabi ki konuşacağım. Tabi ki sözümü söyleyeceğim. Meclis üyeleri de bunu konuşuyorum. Bizim partimizde kurultay yapılana kadar kimlerin kazanacağını bilemeyiz. Biz göstermelik yapmıyoruz. Bu tartışmalar partimizde gerekiyor. Ben mesai saatleri dışında iki kongreye katıldım, biri Kocaeli, diğeri Antalya. Görevimizi de aksatmıyoruz” dedi.

BÜTÇE 10 KAT ARTTI
Tugay son olarak şunları söyledi:

Şu anda Kent AŞ ve Personel AŞ işçilerinin alacakları kalmadı. Maaş ve ikramiye alacakları kalmadı. Bütçemiz 2 milyar 495 milyon TL. Bütçemiz dönem boyunca 10 katına çıkmış. Bir belediyenin bütçesi 10 katına çıktığına dair dünyada bir örnek var mı? Siz biliyorsunuz bunun sebebini.  Her şeyin fiyatı 10 katına çıkınca belediyenin bütçesi de 10 katına çıktı. Eleştiri yaparken samimiyetiniz olsun. Devlet her şeye yüzde 120 zam yaparken biz bir şeye yüzde 50-60 zam yaptık diye mi eleştiriliyoruz. EYT kararı ile bir anda 50-60 milyonluk bir yükün altına soktunuz. Her şey artarken İller Bankası’nın gelirini artırmaması bizi zora soktu. Bu ülkede enflasyon olmasa biz de zam yapmayız. TEKNOFEST yapıp orada şov yaparak olmuyor. Benim öğretmen babam emekli ikramiyesiyle ev alabiliyordu, şimdi biri 100 yıl çalışsa ev ve araba alamıyor. Bu tablo ülkeyi yönetenlerin çizdiği tablo. Tebrik etmek gerekiyor. Bizler elimizden geldiğince çare olmaya çabalıyoruz