GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Ocak 2024 Cuma 18:18

Karşıyaka’da 90 milyonluk borçlanma talebine oy çokluğu!

Karşıyaka Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Yaşar Özcan önderliğinde gerçekleştirildi. Mecliste belediyenin 90 milyon TL borçlanabilmesi için Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a oy çokluğu ile yetki verildi.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Karşıyaka Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu gerçekleştirildi.

Meclisi Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Yaşar Özcan yönetti.

Mecliste başkanlıktan gelen önerge görüşüldü. Önergede; belediyenin 90 milyon TL borçlanabilmesi için Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a yetki verilmesi gündeme geldi. Önerge AK Parti Grubu’nun ret vermesiyle birlikte oy çokluğu ile kabul edildi.

İlgili önerge şu şekilde:

Belediyemiz görev ve hizmetlerinin gerektirdiği giderleri karşılamak ve Belediyemizin mali yapısını güçlendirmek amacıyla gerektiğinde İller Bankasından alınacak teminat mektubu karşılığı, İller Bankası dışındaki diğer bankalardan 5393 Sayılı Kanun'un 18/d ve 68’inci maddesinin (d) ve (e) bentlerinde yer alan esaslara göre kredi kullanılması ve borçlanılabilmesi için faiz hariç 90.000.000,00TL olarak alınabilecek kredinin sağlanması, borçlanmanın yapılması, kredi süresi ve geri ödeme koşullarının belirlenmesi, kredi anlaşmaları üzerinde değişiklik yapılması ve kullanılacak olan kredi için gerekli garanti ve teminatların verilmesi ile bu işlerle ilgili her türlü sözleşme, taahhütname, protokol ve temlik sözleşmelerinin düzenlenmesi veya imzalanması, alınacak kredi karşılığında gerektiğinde İller Bankasından teminat mektubu alınarak kamu veya özel bankalardan kredi kullanılması, kredi ile ilgili her türlü yazışmalarda münferiden işlem yapılabilmesi için Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil TUGAY’a yetki verilmesi hakkında önerge.