GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Nisan 2019 Pazar 09:53

Kardeşi başkan seçildi, abisinin 20 yıl önce yarıda kalan işini tamamlandı!

Beydağ Belediye Başkanı seçilen Feridun Yılmazlar’ın rahmetli ağabeyi Mustafa Yılmazlar’ın 1999 yerel seçimlerinde CHP adayı olarak sandıktan 3’üncü çıktığı ifade edildi. Seçimlerden kısa bir süre sonra hayatını kaybeden ağabeyine dair konuşan yeni başkan Yılmazlar, “Seçimi kaybettik sonra da kendisini kaybettik. Sonrasında beyninde ur çıktı ve 51 gün içinde vefat etti. Nasip bizeymiş. Onun yarım bıraktığı işi tamamlamak bize kaldı. Keşke yaşasaydı da benim başkan olduğumu görseydi” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Gerçekleşen 31 Mart yerel seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre İzmir’in kırsalında bulunan Beydağ’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) iktidarı 2019-2024 yılları arasında da devam edecek. 2009 yılında seçildiği başkanlık görevini 2 dönem sürdüren Süleyman Vasfi Şentürk 2019 seçimleri için aday gösterilmedi.

Genel merkezde alınan karar gereği sandıkta geçmiş yıllarda ilçe başkanlığı da yapmış Feridun Yılmazlar ter döktü. AK Parti tarafından seçime itiraz edilse, seçim kurulundan geçersiz oyların sayımına yönelik karar çıkmış olsa da CHP’li Yılmazlar’ın elde ettiği yüzde 50.51’lik oranın değişmesi zor görünüyor. Mazbatasını alarak görevine resmi bir şekilde başlayacağı anı bekleyen Yılmazlar’ın ilginç bir hikayesi de bulunuyor.

Ailecek CHP’li olduğu bilinen Yılmazlar’ın rahmetli ağabeyi Mustafa Yılmazlar’ın 1999 yerel seçimlerinde Beydağ Belediye Başkan Adayı sıfatıyla yarışa girdiği öğrenildi. Ağabey Yılmazlar’ın seçimleri Demokratik Sol Parti’den (DSP) Beydağ Belediye Başkanı seçilen Mehmet Girgin ve Doğru Yol Partisi’nin (DYP) Beydağ Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere giren ve ikinci olan İsmail Muhsin Pulcu’nun arkasında üçüncü olarak tamamladığı aktarıldı.

Şimdi ise 2019 yılının 31 Mart’ında yapılan sandık mesaisinde galibiyet elde eden Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, o döneme dair bilgiler verdi.  Yılmazlar partisinin o süreçte aldığı ön seçim kararına Mehmet Emin Girgin’in uymadığını belirtti. Yılmazlar, “Girgin o dönem ağabeyimle parti içinde yarışmadı, gitti DSP adayı oldu” derken yaşananları kısaca anlattı.

YARIM BIRAKTIĞI İŞİ TAMAMLAMAK BİZE KALDI, KEŞKE YAŞASAYDI DA BAŞKAN OLDUĞUMU GÖRSEYDİ!
Rahmetli ağabey Mustafa Yılmazlar’ın durumuna da değinen yeni Başkan Yılmazlar, “Ağabeyim 1999 seçiminden 14 ay sonra vefat etti. O dönem DSP aday bulamamıştı. Mehmet Emin Girgin ağabeyimle ön seçime girmedi. Kaybedeceğini biliyordu. Apo yakalanmıştı. DSP de ona teklif götürdü o da kabul etti ve herkes o tarafa gitti, biz kaybettik. Ağabeyime çok geldiler, teklif ettiler, o da ‘ben çıktığım yoldan dönmem, arkadaşlarımı satmam’ dedi. Seçimi kaybettik sonra da kendisini kaybettik. Sonrasında beyninde ur çıktı ve 51 gün içinde vefat etti. Nasip bizeymiş. Onun yarım bıraktığı işi tamamlamak bize kaldı. Keşke yaşasaydı da benim başkan olduğumu görseydi” ifadelerini kullandı.