GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Eylül 2019 Pazartesi 10:33

Karayolları’ndan dikkat çeken hamle: Konak Tüneli, Büyükşehir’e geçiyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü Konak Tüneli ve bağlantı yollarını İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devretme kararı aldı. İki kurum arasında görüşmeler sürerken çalışan personelleri belediye temin edecek.

EGEDESONSÖZ- (Özel Haber) İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma Altyapı Bakanlığı’na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü arasında bir dönem krize neden olan Konak Tüneli ve bağlantı yollarıyla ilgili önemli bir hamle geldi.

AK Parti’nin İzmir’e yönelik yapmayı taahhüt ettiği ve 2015 yılında açılışı yapılan Konak Tünelleri Büyükşehir Belediyesi’ne devredilecek. İki kurum arasında görüşmeler devam ederken tünel ve bağlantı yolları belediye sorumluluğuna geçecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Uçan Yol” olarak tabir edilen Homeros Bulvarı projesi ile Konak Tünelleri’nden çıkan araçlar Buca’ya bağlanıyordu. Projenin daha ileri uzatılması için kamulaştırma çalışmalarına başlanmış daha sonra tünel projesine geçilmişti.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün devir işlemleri sonrasında çalışan personel ve tünel koordinasyonu da belediye yetkisinde olacak. Yaklaşık 30 personel burada istihdam edilecek. Büyükşehir, Ulaşım Daire Başkanlığı ve Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı trafik ekipleri de ilgili birimlere destek olacak. Sinyalizasyon sistemi ve kumanda merkezi de belediye tarafından idare edilecek.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de olumlu baktığı devir işleminin kısa sürede tamamlanması bekleniyor. Şehir içindeki trafik sistemine tamamen hakim olacak olan belediye böylece Yeşildere Yolu’nu da kontrol altına almış, dış bölgelerde projeler geliştirme imkanına sahip olmuş olacak.