GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Mayıs 2016 Salı 13:23

Karataş’dan ‘istifa’ yorumu: Koltuklar boş kalmaz!

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş teşkilatlarda yaşanan hareketlilik sonrası ilçe başkanlarının istifasını değerlendirdi. Karataş, “Hiçbir siyasi partide koltuklar boş kalmaz. İstifa tek taraflıdır” dedi. Karataş ayrıca eski İl Başkanı Dervişoğlu’na cevap vermek istemediğini söyledi.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - MHP’de olağanüstü kurultay süreci nedeniyle yaşanan karışıklık devam ederken İzmir’e gelen Genel Başkan Adayı Meral Akşener’in mitingine katılan 11 ilçe başkanından istifalar gelmeye başladı. Karşıyaka ve Bergama ve ilçe başkanlarının mitinge katıldıktan sonra görevlerini bırakmaları hakkında ilk değerlendirme geldi. İl Başkanı Necat Karataş, gidenlerin yerine yeni atamaların yapılacağını söyledi.

Karataş, “MHP’nin hiçbir kademesinde boşluk yaşanmaz. İstifa kavramı da ayrıca tek taraflıdır. Zaten istifa eden isimler değişimden yana olduklarını beyan ederek görevde kalmalarının etik olmadığının altını çizerek karar veriyor. Hiçbir siyasi partide koltuklar boşta kalmaz. Mutlaka gidenin yerine gelen olur. MHP, kıyamet kadar ülkücü kadroların bulunduğu bir partidir. Ben bizzat il başkanı olarak imza sürecine destek verenler için ‘istifa etmeyin’ demiştim. Görevde kalmalarını önerdim. Şimdi böyle bir karar alanlara saygı duyuyorum. Hizmetleri için teşekkür ederiz” dedi.

YANIT VERMEYECEĞİM
İl Başkanı Karataş, Akşener’in mitinginin ardından kendisine ve yönetimine istifa çağrısında bulunan İl eski Başkanı Müsavat Dervişoğlu’na ise yanıt vermeyeceğini söyledi. Karataş, “Bir açıklama yaparsam iş karşılıklı atışmaya ve farklı noktalara gider. Söyleyeceklerimi zamanı geldiğinde söyleyeceğim. Şimdi, partide kavga gürültü oluyormuş imajını vermeye gerek yok. Yanıt vermeyi düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.