GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Temmuz 2017 Cumartesi 10:55

Kararname çıktı: İzmir’de o komutan rütbe atladı

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan Jandarma Genel Komutanlığı Atama Kararnamesi ile ataması yapılan, rütbe yükseltilen ve emekli edilen komutanlar belli oldu. İzmir İl Jandarma Komutanı Koçyiğit de tuğgeneralliğe terfi ettirildi.

EGEDESONSÖZ- İçişleri Bakanlığı resmi internet sitesinde Jandarma Genel Komutanlığı Atama Kararnamesi yayımlandı. Jandarma'nın üst kademesini yakından ilgilendiren kararname kapsamında, 1 korgeneral ile 1 tümgeneral emekliliğe sevk edildi. 1 tümgeneral ile 2 tuğgeneral bir üst rütbeye terfi edildi. 14 albay tuğgeneralliğe terfi ettirilirken merkez komuta kademeleri ile il jandarma komutanlıklarına atamalar gerçekleştirildi.

KRİTİK İSİMLER
İçişleri Bakanlığı'na ait atama kararları kapsamında jandarma genel komutanlığı atama kararnamesi, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral İbrahim Yaşar ile Tümgeneral Ali Özkara, 24 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere emekliliğe sevk edildi. Rütbesi tümgeneralden korgeneralliğe yükseltilen Ali Çardakçı ile Tümgeneral Musa Çitil, Jandarma Genel Komutan Yardımcılığı görevine atandı. Mevcut Jandarma Genel Komutan Yardımcılarından Ali Lapanta ise komutanlık emrine alındı.

TUĞGENERAL OLDU
Rütbesi yükselenlerin İzmir, Bursa, Muğla, İstanbul gibi büyükşehirlerin komutanları olması ise dikkat çekti. İzmir İl Jandarma Komutanı Hasan Koçyiğit, albaylık rütbesinden tuğgenerallik rütbesine yükseldi. 

BORNOVA'YA YENİ KOMUTAN
Bornova Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Balıbek Personel Başkanlığı'na atanırken, Tuğgeneral Turgay Aras, tugayın yeni komutanı oldu.