GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Ağustos 2018 Salı 18:55

Karar sonrası AK Parti'den 'Çılgın Proje' salvosu: İnşallah danışıklı dövüş değildir!

Genel Başkan Yardımcısı Dağ, Körfez Geçiş Projesi için verilen yürütmeyi durdurma kararı hakkında konuştu. Dağ, projeye destek verdiği için odalar tarafından eleştirilen Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu için ise, “İnşallah danışıklı dövüş değildir demek geçiyor içimden” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ-  Hükümetin İzmir’e yapmak istediği en büyük projeleri arasında bulunan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da destek verdiği, Körfez Geçiş Projesi için verilen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararına açılan iptal davası idare mahkemesi tarafından sonuçlandı. 
İdare mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verirken Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), EGEÇEP (Ege Çevre ve Kültür Platformu) ve Doğa Derneği’nin yanı sıra 85 vatandaş gelişmeyi zafer olarak yorumladı.
Yargı kararından sonra gözler AK Parti’nin İzmir’deki temsilcilerine çevrildi. Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, konuyla ilgili Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu.ENGELLEMEKLE ZAFER KAZANILMIŞ OLUNMAZ
Vekil Dağ, “Bir konuda zafer kazanmak o hizmeti İzmir’e kazandırmakla olur. Engellemekle zafer kazanılmış olunmaz. Bizim oradaki amacımız İzmir’e çok önemli bir projeyi kazandırmak. Sayın meclis başkanımızın önderliğinde yürüttüğümüz bir proje. 7 yıldan bu yana da çok önemli bir mesafe kat edildi. Ekonomi üzerinden birçok siyasi operasyonun yapıldığı şu dönemde böyle bir proje ihaleye çıkılma noktasında gelse Türkiye ve dünyada buna sahip çıkacak birçok kimse var. İzmirli hemşerilerimizin çok istediği, arzu ettiği bir proje. Bunu yaptırdığım kamuoyu araştırmalarında fazlasıyla görüyoruz” dedi.

PROJEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ!
“Her kesimden bu projeyi destekleyenler var” diyen Dağ, “Ancak ne yazık ki İzmir’de bazı belediyeler ve bazı odalar statüko vazifesini yerine getiriyorlar. Hep bir engel olma yoluyla hareket ediyorlar. Sonra çıkıp bunu zafer olarak nitelendiriyorlar. Bu İzmirli hemşerilerimize bir hakaret olmaktan öteye geçmiyor. Özellikle bazı belediyelerin bu konuda itirazları olduğunu biliyoruz. Koordineli hareket ediyorlar. Bundan sonra ne olacak? Hukuki süreç takip edilecek. Vazgeçmek olmaz. Mücadelemiz devam eder. Verilecek karara göre varsa yapılacak revizeler yapılır, yola devam edilir. Gerekçeli kararı görmediğimiz için bir şey söylemek doğru olmaz. Her halükarda bu proje İzmir’e ve İzmirliye fayda sağlayan bir proje. İzmir’in yüzde 70’inin istediği bir proje. Her ilçede yaşayan insanlarımızın kanaatidir bu. Biz bu projeyi kazandırmak için çalışmamızı sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.

İNŞALLAH DANIŞIKLI DÖVÜŞ DEĞİLDİR!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun her fırsatta projeye destek verdiğini dile getirmesini ve zaman zaman odaların temsilcileri tarafından eleştirilmesini değerlendiren Dağ, “İnşallah danışıklı dövüş değildir demek geçiyor içimden” ifadelerini kullandı.