GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Ağustos 2021 Cuma 13:35

Karar kesinleşti... O isim görevinden alındı

İzmir’in Bergama İlçesi’nde uzun yıllar ilçe milli eğitim müdürlüğü yapan Nuri Kiraz görevinden alındı. Karar kendisine resmi olarak tebliğ edilirken yerine gelecek ismin kısa süre sonra netleşeceği bildirildi. Kiraz’ın sosyal medya paylaşımları olay olmuş, milletvekilleri bakanlığa soru önergesi bile vermişti.

EGEDESONSÖZ- Ayasofya’nın ibadete açılması ve Cuma namazının kılınmasının ardından “Lozan kilidinin bir parçasını daha çöpe attık” cümleleriyle tepkilere neden olan Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz’a görevden alınma tebliğ resmen iletildi. Birkaç gün önce hakkında alınan karar kendisine sözlü olarak ifade edilirken işlem resmiyet kazanmış oldu.

Bergama’da uzun yıllardır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini sürdüren Kiraz’ın sosyal medya paylaşımları tartışmalara neden oluyordu. Milletvekillerinin bakanlığa hakkında soru önergesi bile verdiği isim olan Kiraz’ın yerine kısa süre içinde yeni bir ismin atanması bekleniyor.

Müdür Kiraz, Ayasofya’nın ibadete açılmasından sonra, “ Pek fazla Cuma mesajı atmam. Ama bu Cuma başka Cuma. Bu milletin bu minareler gibi dimdik ayakları üzerine dikilme iradesi gösterdiğinin sembolik bir ifadesidir Ayasofya'daki bu Cuma. Bize dayatılan Lozan kilidinin bir parçasını daha çöpe attık. Darısı diğer maddelerin… Hutbeler devletin bağımsızlığının ifadesidir. Kölelere Cuma farz değildir. Cuma özgür birey ve toplumlar içindir. İşte bu yüzden bu Cuma başka Cuma. Mübarek ve daim olsun” demişti.

Memleket Hareketi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye namaz kılarken çekilen fotoğrafının eşliğinde “Eğer tilki vaaz vermeye başladıysa gözünüz kümesteki tavuklarda olsun” diye yazan Kiraz, CHP’nin kurumsal kimliği hakkında ise, “Cumhuriyet Halt Partisi” ifadelerini kullanmıştı.