GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Nisan 2023 Pazar 16:45

Karamollaoğlu, İzmir’den iktidara yüklendi: Boşa çaba sarf ediyorlar!

Millet İttifakı ile seçime giren Saadet Partisi’nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu İzmir’de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada “Son dönemlerde bir sürü buluşu milletimize anlatmaya çalışıyorlar. Boşuna çaba sarf ediyorlar. Milletimizin derdi belli. Adalet bizim en çok ihtiyaç duyduğumuz husus. Adalet olmadan devlet olmaz. Ancak bu da yetmez. İnsanlar geçebilecekleri kadar gelire mutlaka kavuşmak mecburiyetindedir” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Millet İttifakı 13.Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de katılacağı miting öncesi konuşmalar gerçekleştiriliyor.

Millet İttifakı ile seçime giren Saadet Partisi’nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yaptığı açıklamada "Önemli bir dönemden geçiyoruz. Seçimlere giriyoruz ancak bu güne kadar yapılmış seçimlerden çok ama çok farklı bir seçim olacak. 20 yıldır iktidarda kalan, son 2 dönemdir tek başına Türkiye’yi yöneten arkadaşlar artık patinaj yapmaya başladı, bunu ötesinde geriye gidiyor, problemleri çözemiyorlar. Son dönemlerde bir sürü buluşu milletimize anlatmaya çalışıyorlar. Boşuna çaba sarf ediyorlar. Milletimizin derdi belli. Adalet bizim en çok ihtiyaç duyduğumuz husus. Adalet olmadan devlet olmaz. Ancak bu da yetmez. İnsanlar geçebilecekleri kadar gelire mutlaka kavuşmak mecburiyetindedir. Bu sadece yasalara bazı pozisyonları vererek sağlanamaz. 85 milyonluk ülkemizde tüm vatandaşların hangi düşüncede olursa olsun rahat geçinebilecek bir gelire ihtiyacı var. Bunu sağlayamazsanız huzur olmaz. İçinde bulunduğumuz şartlarda emniyetli bir şekilde politikalarımızı uygulayabilmek için içinde bulunduğumuz bölgenin huzura ve barışa ihtiyacı var. 100 küsür sene önce istiklal harbimiz başarılı ile sonuçlandı, ülkemize göz diken tüm düşmanlar buradan denize döküldü ve İzmir bağımsızlığın sembolü oldu. Hemen bu bağımsızlık gururun yaşanmasının arıdan yine İzmir'de artarda 7-8 sene farklı İzmir İktisat kongreleri düzenlendi.  Biz ülkemizi bir baştan bir başa sanayi tesisleri ile ileri teknoloji ile ‘biz varız’ anlayışı ile yönetmeliyiz. İşsiz bir vatandaşımız kalmayacak. Her insan rahatlıkla geçinebileceği kadar bir gelir elde edecek. TOGG arabasıydı, insansız araçlarıydı, tankımızdı… Buların hepsini sergiliyorlar. Ancak bizim insanımızın ihtiyaçlarına nasıl çare bulabileceklerini söyleyemiyorlar. Çünkü bilmiyorlar. Biz size nasıl çözebileceğimizi anlatmaya çalışıyoruz. 14 Mayıs’ta bir zihniyet değişikliğine, yönetim biçiminin değişikliğine ihtiyaç var. Bu arkadaşlarımız artık hantallaştılar, kendilerinin geliştiremiyorlar. Bu nedenle siz bu arkadaşları 14 Mayıs’ta değiştireceksiniz. İktidara Millet İttifakı gelecek” dedi.