GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Mayıs 2019 Cumartesi 13:43

Karakülçe’den İstanbul çıkışı: Arkadaşlarımız sandığa gidecek gereğini yapacak!

DSP’nin İzmirli Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, İstanbul seçimleri için konuşurken, “Bizim için seçimler 31 Mart’ta bitmiştir, YSK’nın dayattığı antidemokratik seçimi reddediyoruz. İstanbul’un belediye başkanı bellidir. 23 Haziran’ı tanımıyoruz. Arkadaşlarımız sandığa giderek gereğini yerine getirecektir” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilen 31 Mart yerel seçimlerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık yarışının 23 Haziran’da yenilenecek olmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Partisinin göstereceği reflekse dair konuşan Karakülçe, Genel Başkan Önder Aksakal’ın hiç kimseye destek verilmeyeceğini açıklaması ve 31 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Muammer Aydın’ın ise Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Ekrem İmamoğlu’yla özdeşleşen ‘Her şey çok güzel olacak’ sloganını sosyal medyadan paylaşması sonrasında kamuoyunda oluşan tepkilere de değindi.

BİZİM İÇİN SEÇİMLER 31 MART’TA BİTMİŞTİR, YSK’NIN DAYATTIĞI ANTİDEMOKRATİK SEÇİMİ REDDEDİYORUZ
Karakülçe, “DSP bu süreçte en hakkaniyetli davranan partidir. Partiler insanlar kendilerini ifade etsin diye kurulurlar. Biz ilk olarak başkanlar kurulunu ve PM’yi topladık. DSP demokratik kuralların işlediği bir partidir. Başkanlık kurulu toplanmış ve belli görüşleri belirtmiştik. Başta genel başkanımız ve İstanbul adayımız olmak üzere topluma bir açıklama sunulmuştur. DSP varlığıyla, benliğiyle partimizin bildirisinin arkasındadır. Kongrenin haricinde en yetkili karar PM’dir. PM ne demiştir? Bizim için 31 Mart’ta seçimler bitmiştir. Biz bu hileli seçimde YSK’nın dayattığı antidemokratik yeni bir seçime girmeyi reddediyoruz” dedi.

İSTANBUL’UN BAŞKANI BELLİDİR!
“İstanbul’un belediye başkanı bellidir” diyen Karakülçe, “Bu antidemokratik olan seçimi, 23 Haziran’ı tanımıyoruz. Oy birliğiyle karar alınmıştır. Başka birinin açıklama yapması pek anlaşılabilir bir şey değil. Seçilmiş bir başkanın mazbatasının elinden alınmasını kabul etmemiz mümkün değil. Yüzde 50 artı 1’i alanın seçimi kazanacağını belirtenler bugün belki 50 artı 5 almış ya da kendi çapında bir fark atmışı kabul etmiyorlar. Bu antidemokratik bir anlayıştır. Daha ne diyelim?” açıklamasında bulundu.

KİMSEYİ KÖTÜLEMEK YA DA SAVUNMAK GİBİ BİR DERDİMİZ YOK, SEÇİMLER BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR
Kendilerine yönelik eleştiriler karşısında konuşan Karakülçe, “Bizim kimseyi kötülemek ya da savunmak gibi bir derdimiz yok. Biz siyasi partiyiz. Toplumun önüne gerçekleri seriyoruz. Bizim için 31 Mart’ta seçimler bitmiştir. Ondan sonraki seçim bizim adımıza yok hükmündedir. Hakkın kazanmasından yanayız. 31 Mart’ta bunu bir hak eden vardı. Ülkemizde hukuk dahil birçok şey maalesef ayaklar altında” dedi.

ARKADAŞLARIMIZ SANDIĞA GİDEREK GEREĞİNİ YERİNE GETİRECEKTİR
İstanbul’daki seçmenlerine çağrıda bulunan Karakülçe, “31 Mart’ta İstanbul’da 30 binin üzerinde oy aldık. Bizim normalde İstanbul’da aldığımız oy 120 bin civarında. Bunun 80 bin civarında olanı büyük ihtimalle Ekrem İmamoğlu’na gitmiş. Geri kalan 30 bini de partimiz hanesine büyükşehir adına yazılmış. Biz kabul etsek de etmesek de önümüzde 23 Haziran gerçeği var. Arkadaşlarımız sandığa giderek gereğini yerine getirecektir” ifadelerini kullandı.

BİZ KİMSEYLE BİR PAZARLIĞIN İÇİNDE OLMADIK
Karakülçe son olarak Türkiye’deki milyonlarca seçmene bir mesaj verdi. Karakülçe, “Biz kimseyle bir pazarlığın içinde olmadık, olmayız. Kimsenin de karanlık, hak edilmemiş bir kuruşunu ne aldık ne de böyle bir talebimiz olur! Parti üyesi olmadan DSP’ye en ufak bir katkısı olmamış insanlar partimiz hakkında ileri geri hüküm verip bizim geleceğimizi tayin etmeye çalışıyorlar. Buna kimsenin hakkı yok. Buna DSP’liler izin vermez. DSP’nin kurulları vardır. Onlar toplanır gerekli görüşmeleri yaparlar” dedi.