GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Şubat 2024 Çarşamba 17:38

Karaburun'un eski başkanından Balcı'ya destek: Sahip çıkmalıyız!

Mordoğan ve Karaburun’da toplam üç dönem Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Çakır, ilçede adaylığı tartışılan Nurşen Balcı için “Partimiz madem bu hanımefendiyi aday yaptı, bize de desteklemek düşer. Ben de arzu ederdim, içimizden birisi aday gösterilsin. Fakat PM uygun bir aday bulamamış ki, Nurşen Hanım’ı aday göstermiş. Mevcut belediye başkanımız halkımız tarafından sevilen biri olsaydı, PM, aday atamak zorunda kalmazdı, diye düşünüyorum. Nurşen Balcı’ya sahip çıkmamız gerekir” dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi’nin Karaburun Belediye Başkan adayı Nurşen Balcı, Mordoğan ve Karaburun’da üç dönem Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Çakır’ı ziyaret etti, destek istedi. Çakır, eşi Havva Hanım ile birlikte bahçede çalışırken görüşmeye gelen Nurşen Balcı’nın adaylığını tartışmanın gereksiz olduğunu, Parti Meclisi’nden geçerek adaylığı kesinleşmesi nedeniyle desteklenmesi, sahip çıkılması gerektiğini savundu.

KARABURUN İÇİN YANLIŞ BİR KARAR VERİLMİŞ OLABİLİR, ANCAK…
Aday Nurşen Balcı’yı evde değil, bahçede ağırladıklarını belirten Ahmet Çakır, adayla aralarında geçen diyaloğu ve süreçle ilgili değerlendirmelerini Egedesonsöz’e anlattı. Eski Başkan Çakır, şunları söyledi:

“Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Partim, her şeyden, herkesten önce gelir. Genel Merkez Karaburun adayıyla ilgili değerlendirmeler yaptı. Karaburun halkı için yanlış bir karar verilmiş olabilir. Ben de arzu ederdim, Karaburun’a kendi içimizden birinin aday gösterilmesini. Ancak MYK ve Parti Meclisi, araştırmış, aramış, taramış, buradan uygun bir aday bulamamışlar ve Nurşen Balcı hanımefendiyi aday göstermişler. Niye bulamadılar, onu da bilmiyorum. Kadın adaysa, kadın adayımız da vardı. Değerlendirmede kriter neydi, bilemiyorum. MYK ve PM’den geçtikten sonra Nurşen Balcı’nın yanında durmak, üç dönem belediye başkanlığı yapmış bir partili olarak görevimdir. Böyle bir durumda adaya sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum. AK Parti’nin adayı Kaymakam Bey ilçemize atandığında, o günlerde söyledim; AK Parti’nin belediye başkan adayı olabileceğini. Bu görüşümü pek çok arkadaşımla paylaştım. Görünen köy kılavuz istemez. Böyle bir durumda ilçeyi AK Parti’ye mi bırakalım? Nurşen Hanım, benimle görüşmek istediğini söyledi, aradı. Bahçede işleniyorduk, bahçemize geldi, orada görüştük. Partimiz tarafından atanmış birisine sahip çıkmamız lazım. Kendisine, bizim adayımızsınız, bana ne zaman ihtiyacınız olursa yanınızda olacağıma söz veriyorum, dedim. Aramızda bu konuşma geçti. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk.”

BAŞKAN İLKAY GİRGİN ERDOĞAN’A GÖNDERME YAPTI
Karaburun’un geçmiş dönem Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Bu tavrımdan dolayı beni eleştirenler olacaktır” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu tutumundan dolayı beni eleştirenler olacaktır. Yanlış yaptığımı söyleyebilirler. Ama şurada şöyle bir parantez açmamız lazım. Mevcut belediye başkanımız burada halkımız tarafından sevilseydi, Parti Meclisi yeni bir belediye başkan adayı arayışı içine girmezdi. Bunu da açıkça ifade etmek zorundayım.”