GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
1 Şubat 2018 Perşembe 17:33

Karaburun 'sevimli yavru’sunu kaybetti!

Karaburun’da bir yavru fok kayalıklarda ölü bulundu. Sevimli yavrunun öldüğünü gören vatandaşlar yetkililere haber verdi.

Sayıları giderek azalan foklardan biri daha kayalıklarda ölü bulundu. Bugün Karaburun İlçesi Ambarseki Mahallesi, Pınarcık koyunda sahile vurmuş yavru ‘Akdeniz Foku’un kayalıklarda ölü şekilde gören vatandaşlar yetkilileri arayarak durumu haber verdi. Kayalıklara gelen ‘Sualtı Araştırmaları Derneği Akdeniz Foku Araştırma Grubu (SAD/AFAG) ve Karaburun Yerel Fok Komitesi üyeleri yavru fokun öldüğü yerde ilk incelemede bulundu.

TALİHSİZ YAVRU ÜÇ GÜN ÖNCE ÖLMÜŞ
SAD/AFAG ‘tan Ozan Veryeri yavru fokun yaklaşık 3 gün önce oldüğünu belirterek “Yavru Akddeniz Foku’ yaklşık 1,5 metre ve dişi olduğunu tespit ettik. Gözlemlerimiz ve ön incelemelerimiz doğrultusunda yaklaşık üç gün önce ölmüş olabileceğini tahmin ediyoruz” dedi.

OTOPSİYE GÖNDERİLDİ
Karaburun yerel Fok Komitesi’nin verdiği biligiler doğrultusunda, ilk incelemenin ardından yavru Akdeniz foku Karaburun İlçe Jandarma ekiplerinin gözetiminde Karaburun Kaymakamlığı’na getirildi. Ardından İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevli veterineri tarafından tutanak altına alındı. Yapılan bu işlemlerin ardında fokun kesin ölüm sebebinin öğrenilmesi için SAD/AFAG üyesi Ozan Veryeri tarafından ölen yavru fok Urla’ya götürüldü.