GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Ağustos 2022 Çarşamba 12:29

Karaburun planlarına Başkan Girgin'den itiraz: Birçok kişinin halleri suya düştü!

Olağan üstü toplanan Karaburun Meclis’te İskele Mahallesi’nde yer alan trafonun yer değişikliği tartışmalara neden oldu. AK Partili Meclis üyeleri yer konusuna itiraz ederken Başkan Girgin Erdoğan “Karşısındaki otel AK Parti ilçe başkanına ait. Onun hoşuna gitmiyor diye engellenmesine izin vermeyeceğiz.” dedi. Başkan Girgin Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan Karaburun planlarına da bazı noktalarda itiraz edeceklerini açıkladı.

EGEDESONSÖZ - Karaburun Belediyesi Meclisi bugün olağanüstü toplandı. Toplantı başkan İlkay Girgin Erdoğan başkanlığında belediye binasında gerçekleşti.

Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaburun Belediyesi’ne hibe edilen engelli minibüsü mecliste oybirliği ile kabul edildi. Meclis üyeleri kararla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.  Başkan Girgin Erdoğan hibe edilen araçla ilgili açıklamada bulundu.

AK Parti Grubu aracı aktif olarak kullanılmasını istedi. Başkan Girgin Erdoğan evde bakım hizmetleri ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Eşrefpaşa Hastanesi ile ilgili protokol hakkında bilgilendirme yaptı. Girgin, evde bakım hizmetinin Karaburun’da da verileceğini ve 1 doktor ve 2 hemşire ile faaliyete geçeceğini açıkladı. Aracın da bu hizmet kapsamında kullanılacağını dile getirdi. Girgin Erdoğan, protokolü müjde olarak duyurdu.

‘KREDİ ALAMIYORUZ’
Yine belediye sınırları içinde kazı çalışmaları işinde kullanılmak üzere bir iş makinesinin alınması da meclis gündem oldu. AK Parti Grubu iş makinesi ile ilgili kredi alınıp alınmayacağını sorması üzerine Başkan Girgin Erdoğan “Maalesef ki ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullar nedeniyle devlet bankaları krediyi kapatmış. İnanın hiçbir borcumuz olmamasına rağmen notumuz yüksek olmasına devlet kredi vermiyor. Bu çok kötü bir şey. Keşke aldığımız yetkilerle kredi çekebilseydik. Ayağımızı yorganına göre uzatıyoruz. Kendi imkanlarımızla çözüyoruz” açıklamasında bulundu.

TAHSİS DE KABUL EDİLDİ
Toplantıda diğer gündem ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yapılacak tahsis idi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan talebi değerlendiren meclis Küçükbahçe Mahallesi’nde yer alan belediyeye sağlık ocağı binasının alt katının bir yıllığına müdürlüğe tahsis edilmesini oybirliği ile kabul etti. Bina eğitim öğretim için kullanılacak.

TRAFO YERİ TARTIŞMASI
İskele Mahallesi’ndeki trafonun yer değişikliği ise mecliste tartışmalara neden oldu. AK Parti Grubu trafonun taşınmak istediği yere karşı çıkarken Başkan Girgin Erdoğan itirazlar şunları söyledi “Karşısındaki otel AK Parti ilçe başkanına ait. Onun hoşuna gitmiyor diye engellenmesine izin vermeyeceğiz. Bizde yolun içine yapmak istemeyiz ama tek yapabileceğimiz yer burası. Bu çağda kamu kurumunda saatlerce elektrik kesintisi oluyor. Vatandaşı bu kadar mağdur etmenin hiç birimizin hakkı olmadığını düşünüyorum”.  AK Parti Grubu taşınmazına değil yer seçimine itiraz ettiklerini belirtti. Trafo değişikliği meclisten oy çokluğu ile geçti.

KARABURUN PLANLARINA İTİRAZ
Gündem dışı konuşmalarda yakın zamanda askıya çıkan Karaburun – Ildır Körfezi Özel Çevre Koruma Bölgesi"ne ilişkin 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı da gündeme geldi. Başkan Girgin Erdoğan “Hepimizin heyecanla beklediği planlar onaylandı ve askıya çıktı. 30 günlük süreç başladı. Biz belediye olarak bazı bölgelere itiraz edeceğiz. Vatandaşlar da itina ile incelesinler. Bundan sonra bu işin dönüşü yok. Planlarla birlikte birçok kişinin hayalleri suya düşmüştür. ” dedi. Başkan Girgin Erdoğan itiraz edecekleri noktaları anlattı.