GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Şubat 2023 Çarşamba 09:57

Karaburun’dan kardeş kente yardım eli!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem sonrası Türkiye'nin dört bir yanından belediyeler arama kurtarma ekiplerini bölgeye gönderirken, Karaburun Belediyesi’de ekiplerinin Adıyaman’da çalışmalara başladığını duyurdu.

EGEDESONSÖZ - Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7,7 ve 7,6’lık depremler sonrası bölgede yer alan 10 il depremden ağır etkilenmişti. Tüm Türkiye deprem bölgesi için seferber olurken, binlerce binanın yıkılması arama kurtarma personellerinin sayısı nedeniyle  kurtarma operasyonlarında gecikmelere neden  olmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Türkiye'nin dört bir yanında bulunan ilçe belediyeleri arama kurtarma ekiplerini deprem bölgesine gönderirken, İzmir’den de birçok belediye imkanlarını seferber etmiş durumda. Afet bölgesine destek sağlayan belediyelerden biri olan Karaburun Belediyesi ise kardeş kendi olan Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine arama kurtarma ekiplerini gönderdi.

TÜM ÜLKEMİZ GİBİ BEKLİYORUZ
Ekiplerin çalışmalarını sosyal medyadan paylaşan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, “Karaburun Belediyemizin personeli çalışma arkadaşlarım, acil ihtiyaç malzemeleriyle birlikte depremin en çok etkilediği merkezlerden Adıyaman Gölbaşı'nda...

Arama kurtarma eğitimi almış mühendis, psikolog, vinç-kepçe operatörü, tekniker,  teknisyen, şoförden oluşan insan kaynağımızla kardeş belediyemizin, depremzede halkımızın yanındayız.

Yarımadamızın sıcak eli,  arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği yıkım enkazlarının başında yurttaşlarımıza dokunuyor.

Bölgedeki diğer ekiplerle birlikte, "orada kimse var mı"  sorularına gelecek bir 'evet'  sesini tüm ülkemiz gibi bekliyoruz” ifadelerini kullandı