GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
22 Kasım 2017 Çarşamba 16:01

Karaburun'daki o manzara sinirlendiriyor... Daha da sinirleneceksiniz!

İzmir Valiliği tarafından Karaburun’un Mordoğan Mahallesi’nde bulunan taş ocağı kapasite artış projesi ve yeni kırma-eleme tesisine onay geldi. Karaburunlu vatandaşlar konuyu mahkemeye taşıdı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Valiliği’nin geçtiğimiz günlerde Karaburun’un Mordoğan Mahallesi’nde bulunan mermer ocağı için yapılması planalanan kapasite artışı projesi için verdiği “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararının ardından vatandaşlardan tepki geldi.

2013 yılında yapılması planlanan proje, halkın yoğun tepkisi ile yapılamazken firma, projede yeniden revizyona gitti. Firmanın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sunduğu proje, Valilik’ten alınan karar ile “ÇED Gerekli Değildir” onayını aldı.

VATANDAŞLAR YARGIYA GİTTİ
Verilen karara tepki gösteren Karaburun Kent Konseyi ve Mordoğan Yurttaş Davacıları grubu yapılan projenin ÇED Raporu’nun iptal edilmesi istemiyle karşı dava açtı. Yapılan açıklamada, “söz konusu bölgenin civarı zeytinlik ve bademlik gibi kıymetli tarım arazileri ile çevrilidir. Bu proje, yaratacağı ve rüzgarlarla kilometrelerce ötelere taşınacak olan toz, gürültü, ağır taşıma araçlarının trafikte yaratacağı tehlikeler başta olmak üzere canlı yaşamını tehdit eder niteliktedir ve zeytin yasasına aykırıdır” denildi.