GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
7 Nisan 2017 Cuma 09:56

Karaburun’da yeni kriz kapıda: O çiftliğe ÇED vizesi!

Karaburun’da Kemal Balıkçılık İhracat Ltd. Şti. tarafından işletilen balık çiftliği için kapasite artırımına gidiliyor. Proje ile çiftlikteki üretim kapasitesi yıllık 1000 ton olması hedefleniyor.

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ - Karaburun’da yöre halkının deniz yaşamına zarar verdiği ve Akdeniz foklarının yaşam alanı olması sebebiyle karşı çıktığı balık çiftlikleri ile ilgili olarak tartışmalar sürerken Toprak Ana Mevkiisi’nde faaliyet yürüten, Grup Sagun bünyesindeki Kemal Balıkçılık İhracat Ltd. Şti’ne ait balık çiftliği için kapasite artırımına gidiliyor.

Yarımada’da Agromey Gıda tarafından yapılması planlanan ve ÇED Süreci başlatılan balık çiftliği projesi ile ilgili tartışmalar devam ederken Toprak Ada Mevkii’nde bulunan balık çiftliği ile ilgili ÇED süreci başlatıldı. Üretim çiftliklerinin yoğun olduğu alanda bulunan ve orkinos yetiştiriciliği yapılan çiftlikteki 8 adet balık yetiştirme kafesine ek olarak 2 adet kafes daha ilave edilmesi planlanıyor.

77 bin metrekarelik alanda bulunan çiftlikte kurulacak olan kafeslerle kafesler arası mesafenin azalması sağlanacak. Yapılacak olan eklemelerin 200 bin TL bedele mal olması beklenirken yıllık 1000 ton üretim yapılması hedeflenecek.