GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Şubat 2024 Perşembe 09:06

Karaburun'da aday değişti... Balcı gitti, Erdoğan geldi!

CHP’de ithal aday tartışmalarının yaşandığı Karaburun’da aday olarak ilan edilen Nurşen Balcı’nın yerine mevcut belediye başkanı İlkay Girgin Erdoğan ile yola devam edilme kararı alındı. İzmir’de yapılan aday tanıtım toplantısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan’ın elini kaldırdı.

EGEDESONSÖZ - 31 Mart Yerel Seçimleri’ne hazırlanan CHP’de aday belirleme sürecinde sona yaklaşıldı. 20 Şubat’a kadar YSK’ya bildirilecek olan aday listelerinde ise İzmir için rötuş yapıldı.

CHP PM tarafından Karaburun Belediye Başkan adayı ilan edilen Nurşen Balcı’ya yönelik olarak parti içinden gelen “ithal aday” eleştirileri ve ilçe binasına yapılan ziyarette meydana gelen olaylar sebebiyle adaylık konusunun yeniden ele alınacağı kulislere yansımıştı.

YÜCEL REDDETMİŞTİ
Pazartesi günü yapılan ve adayların belirlendiği son MYK ve PM’de Parti Sözcüsü Deniz Yücel’in konunun toplantıda gündeme gelmediğini resmi olarak duyurmuştu. Bugün ise İzmir’de yapılacak olan aday tanıtım toplantısı öncesinde flaş bir karar alındı.

Nurşen Balcı’nın yerine mevcut belediye başkanı İlkay Girgin Erdoğan‘ın yeniden aday gösterilmesi kararlaştırılmıştı. Karar iki tarafa da tebliğ edilirken Genel Başkan Özel’in aday tanıtım toplantısında Erdoğan’ın elini kaldırdı.

YETKİSİNİ KULLANDI
Pazartesi günü yapılan PM toplantısında Genel Başkan Özel’e adayların YSK’ya bildirilmesi öncesinde adayların değişimi konusunda tam yetki verilmişti. Özel’in bu yetkiye dayanarak işlem yaptığı öğrenildi.